Xerrada pel ‘No’ a la Constitució Europea

Actualitat

(4/04/05) Redacció ÒCÒmnium Cultural ha organitzat de finals d’abril fins a mitjans de juny un nou curs d’història. Enguany, el curs s’ha centrat en la Guerra de Successió. El professor que impartirà la docència és Rafael Català i Dalmau. El curs s’iniciarà el dilluns 25 d’abril a les 19.30 i continuarà tots els dilluns a la mateixa hora. El curs finalitzarà el 13 de juny. Totes les sessions es faran a la nova seu d’Òmnium Cultural, carrer Diputació, 276, pral. Les inscripcions començaran el proper 11 d’abril i fins el 22 d’aquest mes. Si esteu interessats en apuntar-vos heu de trucar al telèfon 93 319 80 50. El preu del curs sencer és de 16 euros i 10 euros si sou socis d’Òmnium Cultural. Podeu consultar el temari clicant aquí

Òmnium Cultural-Anoia, la CAL-Igualada i El Mall organitzen, el dilluns 7 de febrer, una xerrada amb el president honorari del Centre Unesco de Catalunya, Fèlix Martí, per explicar les raons del "No" a la Constitució europea.
Òmnium Cultural-Anoia, la CAL-Igualada i El Mall organitzen, el dilluns 7 de febrer, una xerrada amb el president honorari del Centre Unesco de Catalunya, Fèlix Martí, per explicar les raons del "No" a la Constitució europea. La xerrada, que començarà a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Central d’Igualada, estarà presentada per Francesc Ricart, vocal de la junta d’Òmnium Cultural-Anoia i impulsor del Casal Jaume I de Fraga.
En l’article que ha publicat al llibre ‘Diguem No’ (Ara llibres), el president honorari del Centre Unesco defensa: "la Constitució europea que se’ns proposa és massa poc ambiciosa perquè no va més enllà d’un nou tractat entre els actuals estats europeus (…). És el disseny d’una Europa que té por de la ciutadania, de les llengües i cultures". Per tant, defensa: "nosaltres tenim dret a rebutjar una Constitució que consolida un model d’Europa tan poc atractiu". En cas que l’actual model de Constitució s’aprovi, Fèlix Martí considera: "estaríem condemnats a ser sempre ciutadans de segona categoria, com a membres d’una nació sense estat i com a parlants d’una llengua d’estatut inferior". Junt amb els arguments de Fèlix Martí en contra del Tractat Constitucional, al llibre ‘Diguem No’ també s’hi poden trobar les opinions de la diputada igualadina Marina Llansana (ERC), el diputat Joan Herrera (ICV), el diputat Carles Campuzano (CiU), el capellà i escriptor Josep Maria Ballarín, el periodista Miquel Calçada, el poeta i professor de Dret Constitucional Hèctor López Bofill o el jugador del FC Barcelona Oleguer Presas, entre d’altres.
La creació, l’any 1984, del Centre Unesco de Catalunya, ha permès a la Unesco promoure la cooperació amb la comunitat cultural catalana i enfortir les seves xarxes al país. Fèlix Martí n’ha sigut el director durant 18 anys.