Presentació de la campanya “El Català és Teu”

Actualitat

El dilluns 18 d’octubre, Òmnium Gironès va presentar la nova campanya “El Català és Teu” a l’acte unitari dels dilluns per l’amnistia dels presos polítics, el retorn en llibertat dels exilitats i per la fi de la repressió a tots els represaliats.

Com cada dilluns  els gironins i gironines es van concentrar a la Plaça del Vi a les vuit del vespre. Aquesta vegada era el torn d’Òmnium Gironès, com a una de les entitats que formen part de Girona Vota, un espai de trobada d’entitats i partits independentistes que es va crear pel Referèndum de l’1 d’Octubre del 2017, i que des de fa 210 setmanes organitza un acte unitari per reclamar l’amnistia dels presos polítics, el retorn en llibertat dels exiliats i la fi de la repressió de tots els repressaliats. 

En la seva intervenció, Òmnium Gironès va presentar la nova campanya en defensa de la llengua catalana, “El Català és Teu”.  Davant la voluntat uniformitzadora d’un Estat que ha renunciat a la seva diversitat cultural i lingüística, com demostra amb la llei de l’audiovisual, Òmnium planta cara i engega una triple línia d’actuació per treballar allà on volen que el català sigui invisibilitzat. És per això que durant l’acte es van presentar diferents projeces que Òmnium du a terme en defensa del català. 

Tàndem Cultural

El projecte Tàndem Cultural neix amb l’objectiu de generar nous espais de trobada entre persones nouvingudes aprenents de català, i catalanoparlants habituals. 

Cada mes oferirem diverses activitats culturals gratuïtes a les parelles que es formin perquè comparteixin l’experiència, estableixin vincles i conversin en català. De manera fàcil i còmoda impulsem l’ús social de la llengua i garantim l’accés a la cultura per tothom.

Tàndem Cultural és un projecte impulsat per Òmnium, amb la col·laboració del Voluntariat per la Llengua, el Consorci de Normalització Lingüística i l’entitat d’inclusió social a través de la cultura, Apropa Cultura.

Vull saber-ne més!

VOC

Premis VOC és un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic.

Premis VOC són uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries, videoblogs i nous formats audiovisuals realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts.

Premis VOC engloba tres categories, curtmetratges de ficció, curtmetratges documentals i Sala Oberta, destinada a projectes audiovisuals emmarcats dins dels nous formats, en fase de desenvolupament.

Premis VOC és una mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana que tindrà lloc en diverses poblacions i de forma simultània el mes de febrer de 2021.

VOC és l’acrònim de Versió Original en Català.

Vull saber-ne més!

Common Voice

Durant l’acte es va demanar als assistents que col·laboressin amb el projecte Common Voice, una iniciativa que busca ensenyar a les màquines a parlar català.

La veu és natural, la veu és humana. És per això que volem crear tecnologies de veu de qualitat per a les màquines. Però per crear aquests sistemes de veu, els desenvolupadors necessiten un gran volum de dades de veu.

La majoria de les dades usades per grans companyies no estan disponibles per a tothom. Considerem que això frena la innovació. Per això, hem iniciat el projecte Common Voice, per tal de fer que el reconeixement de la veu sigui obert i accessible a tothom.

Ara podeu donar la vostra veu per ajudar-nos a construir una base de dades de veu amb llicència oberta que qualsevol pot usar per a desenvolupar aplicacions innovadores per als aparells i el web.Llegiu una frase per ajudar les màquines a aprendre com parlem les persones de debò. Reviseu la feina d’altres col·laboradors per millorar la qualitat. Així de fàcil!

Vull col·laborar!

Escola de Formació Guillem Agulló

Per acabar també es va presentar la naixent Escola de Formació Guillem Agulló, un espai de formació teòrica i pràctica de les eines per a l’enfortiment democràtic per a la defensa i l’exercici dels drets civils i polítics; per a l’empoderament de la societat civil; per fer front a l’amenaça del discurs d’odi i del creixement de l’extrema dreta i el feixisme, que posen en risc la cohesió social, i per generalitzar les eines de la lluita noviolenta i de l’exercici de la desobediència civil.

La primera jornada, dedicada a la noviolència i activisme social i polític, tindrà lloc el 20 de novembre al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

Vull apuntar-m’hi!