Parlem de blocs i cultura 2.0 a l’#omniumtwits’

Actualitat

Quatre-centes persones van omplir el teatre El Jardí en el lliurament de premis del XXXII Concurs de la Joventut de l’Alt Empordà.

Sota el títol ‘Blogosfera i microblogging a Catalunya’, la segona sessió del cicle ‘#omniumtwits, les TIC al servei del país‘ ha analitzat el moviment cultural que suposa la xarxa de blocaires que hi ha a Catalunya.

Miquel Tuson (@llumenera) ha parlat de la seva experiència amb el bloc “La llumenera” i com a editor de Tria Llibres. “La llumenera” és un bloc que Miquel Tuson va crear quan vivia a Nova York amb la voluntat d’explicar la ciutat des d’una òptica catalana. Tuson ha explicat que els blocs permeten donar difusió a les creacions i coneixements dels usuaris, per exemple, l’editorial Tria Llibres ha publicat autors que ha descobert a partir del seu bloc.

David Rodríguez (@quotidianitats), membre de l’Associació STIC.CAT, ha explicat el funcionament dels Premis Bloc. Uns premis que STIC.CAT organitza i on es premien els millors blocs en català segons votació popular i una posterior deliberació del jurat. David Rodríguez ha acabat la seva intervenció exposant que creu que la comunitat blocaire està més implicada socialment perquè ha trobat a través de la xarxa una manera d’exposar els seus coneixements i pensaments i de criticar allò que no li agrada.

Valentí Sanjuan (@valentisanjuan) és periodista i director del “Vist i no vist”, guardonat als Premis Bloc 2010 pel bon ús de les eines de la xarxa, i de la “Tweetpeli. Tots dos són projectes que parteixen d’un format tradicional de ràdio i cinema però fan de les xarxes socials i sobretot de Twitter una via de participació directa. El cas més clar és el de la “Tweetpeli”, una pel·lícula col·laborativa a cost zero que destinarà a una ONG els beneficis que otingui. L’essència d’aquest projecte, i el que el fa possible, és la participació desinteressada a través de Twitter i reunions de treball en totes les fases de creació de la pel·lícula.