Òmnium treballa per fomentar la cohesió social del país a través de la llengua i la cultura
Òmnium Cultural impulsa el projecte (Re)voltes que es materialitzen fent un passeig per llocs significatius segons la temàtica triada, amb una preparació prèvia i una difusió posterior. Aquest projecte (www.lesrevoltes.cat) dialoga amb la memòria i el present dels barris i poblacions a partir de les històries quotidianes de la gent que hi viu, i el reconeixement de les seves biografies personals i col·lectives. Fusiona el reconeixement de la memòria històrica amb les realitats del present i reptes de futur, per tant, és un projecte de país on els principals protagonistes són les vivències reals dels veïns del territori. Per això, les (Re)voltes s’ajusten a lluites veïnals i populars, en defensa del territori, antiracistes, feministes o per l’habitatge, entre d’altres, en un intent de donar les eines necessàries per adaptar el projectes (Re)voltes al capital social i popular de cada espai.
Òmnium Selva interior ha empès “Acollida i acció comunitària per la cohesió social a Arbúcies” que va iniciar-se amb la preparació de la Marató de (Re)voltes de primavera i s’ha tancat el 5 d’octubre amb la presentació d’un documental i un llibret que recull el procés seguit i unes conclusions pensat en el futur, complementat amb la presentació del llibre “Miralls sense marc. Interculturalitat al món” (ja.cat/REvoltaArbucies). De cares al proper any, la Junta està estudiant la possibilitat de fer-ne una a Santa Coloma de Farners.
Durant les darreres setmanes destaquem que Òmnium ha participat en els actes de l’1 d’octubre a diferents localitats, ha col·laborat amb el naixent Club de lectura de poesia amb el recital “Núria Candela diu Antònia Vicens”, junt amb Cristina Noguer, ha presentat el llibre “Baules” de David Pagès, i el cicle de cinema familiar CineXic segueix la seva programació .
La programació de sortides per anar al TNC el curs 2023/2024 son: 21 d’octubre La Plaça del Diamant, adaptació de la novel·la de Mercè Rodoreda; 17 de febrer Els Watson, de Laura Wade; 20 d’abril Els Criminals, de Ferdinand Bruckner 11 de maig; i Amnèsia, de Nelson Valente.