Òmnium posa en marxa una campanya que revisa les mobilitzacions des dels anys 50 fins l’actualitat

Actualitat

‘Lluites compartides’ reconeix el compromís de milers de persones anònimes que han lluitat pel bé col·lectiu

‘Aquest país s’ha forjat amb una sèrie de lluites compartides que ens han permés arribar on som avui’. Amb aquestes paraules el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha presentat Lluites compartides, la gran campanya de l’entitat amb la qual es vol posar en valor i retre homenatge a la tasca de milers de persones anònimes que des dels anys 50 han treballat en pro del bé col·lectiu. En una presentació als Jardins de Can Farrero (Marina del Port de Barcelona) conduida per la vicepresidenta d’Òmnium, Marina Llansana, ha explicat que es tracta de la campanya més ambiciosa impulsada per Òmnium.

La campanya compta amb un consell assessor amb una quarantena d’experts en diversos àmbits, entre els quals hi trobem Arcadi Oliveres, Xavier Antich, David Fernàndez, Magda Oranich, Maria Dantas, Jordi Armadans o Iolanda Fresnillo. La Caputxinada, el 15M, el NO a la Guerra, la mobilització ciutadana per aconseguir la immersió lingüística, les manifestacions a favor del dret a decidir i a favor de la independència o en contra de les centrals nuclears o del transvassament de l’Ebre són només alguns exemples de lluites que tractarà la campanya al llarg dels propers mesos. Els actes a nivell nacional es complementaran amb els actes a nivell territorial, i és que cada zona del país podrà recordar les lluites que li són pròpies per recordar-les i homenajear-les. Vegeu-ne aquí el vídeo.

5 de novembre, Fòrum de Lluites compartides
Un dels primers grans actes de la campanya serà el proper dissabte 5 de novembre en el Fòrum de Lluites compartides a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. Al llarg del dia s’aplegaran en un mateix edifici gent de procedències i sensibilitats molt diverses. El fet de compartir experiències de lluites i de la vida mateixa ajudarà a “ampliar l’imaginari col·lectiu, posant en comú els notres passats diversos i els nostres anhels de futur”.