Òmnium lliura els Premis Sambori del Penedès-Garraf-Anoia

Actualitat

La cantant Anna Roig va presentar un acte en què la literatura i la música van compartir el protagonisme

Òmnium va lliurar aquest dijous, 19 de març, els Premis Sambori Òmnium de la demarcació Penedès, que inclou les comarques de l’Alt Penedès, el Garraf, l’Anoia i el Baix Penedès, que enguany s’ha integrat a aquesta demarcació. L’entrega de premis es va fer al celler de la Fassina de Can Guineu del Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sant Sadurní d’Anoia. L’acte va ser presentat per l’artista penedesenca Anna Roig i es va iniciar amb els parlaments de l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell, així com del president d’Òmnium Alt Penedès, Sergi Sabaté.

Els més de 300 assitents que hi havia al Celler de la Fassina de Can Guineu, que estava ple de gom a gom, van veure com 18 infants i joves van ser premiats amb els novens Premis Sambori Òmnium 2015 i, per tant, passaran a la fase final del Premi a Catalunya. L’acte va servir per lliurar als premis a aquests 18 alumnes d’entre els 3.600 participants de les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, l’Anoia i el Garraf, en una edició del Premi Sambori que ha comptat amb més de 400 centre educatius i 40.000 participants a tot Catalunya.

“Cal defensar amb fermesa l’escola catalana”
El president d’Òmnium Alt Penedès, Sergi Sabaté, va explicar durant la seva intervenció que per a l’entitat organitzadora del Premi Sambori els participants “ja sou tots uns guanyadors”. Sabaté va destacar el fet que els alumnes hagin presentat els més de 3.000 treballs en català ja que això serveix per defensar la llengua. “Tenim una llengua comuna, el català, que està sent atacada i menyspreada per alguns. I això no ho podem permetre”, va defensar Sabaté.

El president comarcal d’Òmnium també va afegir que “és molt important el compromís que hi poseu els mestres, els pares i mares i les escoles per defensar en fermesa l’escola catalana com una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa”.

De la seva banda, l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell, va assegurar que per a ella “és un moment molt bonic veure com nens i nenes del poble i de la resta del Penedès creixeu participant activament en la cultura i la literatura catalanes”. Rosell també va celebrar que l’alumnat s’impliqui en la cultura i l’educació i va demanar que els pares i mares incentivin als seus fills a participar “en concursos que els formen, com és aquest”. “Val la pena que els pares i mares acompanyeu els vostres fills en les seves decisions i els ajudeu”, va afirmar.

Per Maria Rosell, “només així és com ells podran tenir confiança, créixer, estimar i aspirar a un futur ideal tal i com ells desitgin. Tot això els farà més lliures i permetrà que creixin i tinguin una educació completa en coneixement i en felicitat”.

Actuacions de l’Escola Municipal de Música de Sant Sadurní
A més, l’acte va comptar amb la participació de l’Escola Municipal de Música de Sant Sadurní d’Anoia, que va oferir tres actuacions dels seus grups musicals: el taller instrumental, el conjunt instrumental i el taller Orff i, finalment, una actuació molt especial actuació del grup Combo amb la col·laboració vocal de la cantant local Anna Roig. Un final molt especial per a un acte que va reunir a alumnes, famílies, professorat i socis d’Òmnium a l’entorn d’un dels pilars fonamentals de l’entitat organitzadora: l’educació.

Onze alumnes de l’Anoia premiats
Entre els divuit alumnes premiats de les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf, hi va haver onze infants i joves de l’Anoia premiats. Per una banda, de les categories de primària, han estat premiats set alumnes: Carlota Romo, Roma Pozón, Maria Sánchez i Aina Jorba de l’Escola Montclar de Jorba, Lia Vidal i Núria Quilez de l’Escola Mowgli d’Igualada i Beth Carol de l’Escola Monalco d’Igualada. Per altra banda, de les categories de secundària, també es van endur premi quatre alumnes de secundària i batxillerat: Aran Castells i Maria López de l’Escola Maristes d’Igualada, Eduard Torres de l’Escola Monalco d’Igualada i Laia Expósito del SI Salvador Claramunt de Piera. En total, doncs, dels deu centres educatius de la comarca que han participat al Premi Sambori, cinc han rebut premi.

Categoria A (infants de 1r i 2n de primària)
– Carlota Romo Llucià amb l’obra El planeta i la Carlota
– Roma Pozón Miras amb l’obra La muntanya
– Beth Carol Stack amb l’obra Moda brillant

Categoria B (infants de 3r i 4t de primària)
– Maria Sánchez Folqué amb l’obra El comte Tallaferro
– Aina Garcia Tremosa amb l’obra L’arbre de les aquarel·les i la goma màgica
– Daniela Carbó Papasseit amb l’obra El Somriure d’un àngel

Categoria C (alumnes de 5è i 6è de primària)
– Aina Jorba Roca amb l’obra Uns amics molt especials
– Lia Vidal Martín amb l’obra Un món estrany
– Núria Quílez Florensa amb l’obra Jane Wales

Categoria D (alumnes de 1r i 2n d’ESO)
– Marçal Estruch Garcia amb l’obra Diari d’un pirata, diari d’un infeliç
– Aran Castells March amb l’obra Viatge al paradís
– Laia Expósito Bolívar amb l’obra El caçador de reflexos

Categoria E (alumnes de 3r i 4t d’ESO)
– Eduard Torres Duran amb l’obra Història del vespre d’una nena petita enmig de…
– Maria López Del Rio amb l’obra Una primera lliçó
– Mireia Ramírez Hernàndez amb l’obra Tretze

Categoria F (alumnes de 1r i 2n de batxillerat)
– Jordi Rafecas Ventosa amb l’obra Destinatari
– Jana Jubert amb l’obra El secret de Canaan
– Magda Escorsa Parera amb l’obra Nervis