Òmnium Gironès promou la Setmana de la Rumba Girona 2016
Conjuntament amb l’Escola de Música Moderna de Girona i la Fundació Casa de la Música del Gironès i tindrà lloc el 21 i 22 de maig.
La Setmana de la Rumba Catalana de 2016 arriba a Girona, després del seu pas per Perpinyà, amb concerts i activitats gratuïtes per a tothom.
En aquesta sisena edició que tindrà lloc els dies 21 i 22 de maig podrem gaudir en família de l’espai expositiu i creatiu Rumba de Maig a la biblioteca Carles Rahola. També dels concerts ballables amb The Blackiss i El cigarrito de después; dels vermuts rumberos amb Carles Belda i el trio 24 Rumbes i Slow i de la rumba en família amb Landry el Rumbero.
La Candidatura de la Rumba Catalana a la UNESCO dóna suport a aquesta sisena edició de la Setmana de la Rumba Catalana que organitzen l’Escola de Música Moderna de Girona, Òmnium Cultural Gironès i la Fundació Casa de la Música del Gironès.
La Candidatura de la Rumba Catalana a la UNESCO és una iniciativa francocatalana impulsada per la societat civil i basada en la cooperació entre operadors culturals de l’espai català transfronterer. Es treballa conjuntament amb els diferents actors implicats per la divulgació, dinamització i internacionalització de la Rumba Catalana i pel reconeixement dels seus valors socials i culturals.
La candidatura ha impulsat el projecte internacional “Els colors de la rumba catalana” de creació artística comunitària i ha col·laborat en els continguts de l’espai Rumba de Maig que s’exposen durant tot el mes de maig a la biblioteca Carles Rahola.
CONCERTS:
CARLES BELDA I EL TRIO 24 RUMBES
Dissabte 21 – 12h. Pont Major (Passeig Sant Joan Bosco)
* Activitat enllaçada amb el Gran Dissabte d’Òmnium Gironès
Carles Belda, acordionista diatònic català que ha format part de grups com Blat Segat, Pomada, Mesclat o Belda i el Conjunt Badabadoc presentarà les cançons del Llibre-Disc “24 Rumbes per Diatònic”. Aquest llibre-cd aplega rumbes d’autor diatònic (Núria Lozano, Guida Sellarès, Perepau Ximenis, Maties Mazarico, servidor), clàssics (La Trinca, Gato Pérez, Ai, Ai, Ai), importades (d’Occitània, Portugal, el País Basc o Brasil) i adaptades d’altres planetes (Penguin Cafe Orchestra). També s’hi troben d’altres gèneres de la família, com l’havanera, el bolero, el calipso i el garrotín.
THE BLACKISS + EL CIGARRITO DE DESPUÉS
Dissabte 21 de maig – 17:30h. Plaça del Lleó (Calvet i Rubalcaba)
El format acústic de The Blackiss ofereix versions de les últimes dècades que ens han acompanyat al llarg de la vida, amb ànims de transmetre música i diversió per tots aquells que ens escolten. Aquesta formació ens ofereix dues veus femenines amb caràcter i dolçor al mateix temps, una guitarra clàssica amb ritme de rumba i potència de rock’n roll, i un acompanyament complet de percussió com a motor del grup, fent caminar el ritme d’aquest format acústic.
“El Cigarrito de Después”, és un grup que barreja 9 artistes provinents de diferents llocs, que s’han anat ajuntant a la ciutat de Girona des del desembre del 2013, amb un propòsit, fer de l’art i la música una sola cosa, un bon espectacle i amb un bon missatge; fer gaudir al públic i gaudir sobre l’escenari una bona estona. 9 personatges que tenen arrelats grups de carrer com Muchachito Bombo Infierno, Delincuentes, Canteca de macao, Manu Chao… fan sorgir una barreja de “rumba callejera”, swing, reggae, ska amb espectacle de malabars i pintura. I és així com fan possible l’estil propi de “El Cigarrito de Después”.
SLOW
Diumenge 22 de maig – 12h – Plaça Germans Sàbat
El grup Slow és un tàndem musical que parteix de la rumba catalana més elemental de la guitarra i la veu que es desenvolupa cap a diferents estils musicals sense complexes. La formació l’inicien els cosins Aimone i Oriol Tonietti després d’haver compartit més de deu anys de trajectòria musical i s’endinsen en aquest nou projecte de creació “sense pressa”. La metodologia “Slow” té com a resultat la maduració i assoliment qualitatiu del CD d’estrena de la formació, en procés de creació, ja que el temps i la tranquil·litat en la producció i l’enregistrament de les cançons permeten treballar amb perspectiva cuidant cada petit detall. L’espectacle combina música ballable i cançons amb melodies enganxoses amb les que el públic pot interactuar amb el grup, alhora que gaudeixin de la diversitat i
qualitat musical de l’espectacle.
LANDRY EL RUMBERO
Diumenge 22 de maig – 17:30h – Plaça Santa Eugènia
L’espectacle de Landry el Rumbero vol transmetre a la canalla la tradició cultural i musical del nostre país mitjançant la Rumba Catalana. Amb aquest estil com a base, Landry interpreta cançons pròpies i versions tradicionals per aconseguir que tothom conegui la Rumba mentre balla al ritme del ventilador. Cançons com Sol solet o La Masovera es barregen amb l’espectacle teatral de Landry el Rumbero i es crea un espai d’intercanvi que fa ballar a petits i grans.