Nova edició del Correllengua al Berguedà!
Set poblacions del Berguedà s’han unit enguany per replicar la iniciativa del curs anterior i celebrar, per segona vegada, el Correllengua a la comarca.
La 28a edició del Correllengua, impulsat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), està dedicada a la filòloga i lingüista M. Carme Junyent, una de les figures més compromeses i lliures en la defensa del català. Recordar que Junyent va enfocar la seva trajectòria professional a l’estudi de les llengües amenaçades i minoritzades, a més a més d’implicar-se en la defensa del català.
Així, el Correllengua recorrerà Berga (del 13 al 15 de setembre), Fonollet, que s’estrena en aquesta edició (28 de setembre), Olvan (12 d’octubre), Vilada (12 d’octubre), Bagà (20 d’octubre), Guardiola de Berguedà (25 d’octubre) i Casserres, que encara hi ha la data per confirmar.
L’agenda d’aquesta edició constarà d’una oferta diversa com taules rodones, ponències, recitals poètics, fires, activitats lúdiques, concerts, àpats populars i representacions teatrals, entre d’altres.
Des d’Òmnium del Berguedà participem en l’organització d’algunes activitats a Berga:
Divendres 13 de setembre, a les 7 de la tarda, al Claustre de Sant Francesc
Taula rodona ‘Amb la salut del català no s’hi juga’ amb Gerard Fures i Júlia Ojeda i moderat pel periodista berguedà Carles Solà. A continuació, sopar popular i concert de la Berguedana de Folklore Total.
Dissabte 14 de setembre, d’11 a 1 del migdia, de la Plaça de Sant Joan fina a la Plaça de Sant Pere
Fira d’Entitats. A les 2 del migda, dinar popular i a continuació, Gran Dictat (edició infantil i edició adults), Jocs de taula i de cucanya i recital musical en homenatge a Vicent Andrés Estellés, Joan Salvat Papasseït i Àngel Guimerà.
Diumenge 15 de setembre, a les 12 del migdia, al Claustre de Sant Francesc
Recital poètic musical
El Correllengua és una iniciativa popular que se celebra anualment en els territoris de parla catalana, amb l’objectiu de mostrar la vitalitat de la nostra llengua i fomentar-ne l’ús social. Consisteix en la celebració d’activitats de caràcter lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu a diversos pobles, barris o ciutats, donant lloc a múltiples Correllengües que comparteixen el pas de la Flama i la lectura del Manifest.
L’any 1993, comença a celebrar-se a Mallorca a través de l’entitat Joves de Mallorca per la Llengua Mallorca. El 1995 es va començar a fer al País Valencià de la mà d’ Acció Cultural del País Valencià i, a partir de 1996, la CAL es va fer càrrec de la seva celebració al Principat, Andorra, Menorca, Eivissa, la Franja de Ponent i la Catalunya Nord.
Per més informació, cliqueu aquí.