Marc Gafarot ens parlarà del llibre “Hem guanyat / Hem perdut”

Actualitat

Marc Gafarot analitzarà a Ribes el futur del país si guanya o no la independència. És coautor del llibre ‘Hem guanyat / hem perdut. Victòria o derrota de Catalunya’

Quines són les perspectives de futur de Catalunya en els dos escenaris possibles, és a dir, si guanya la independència o si no guanya? Aquesta és la qüestió que es planteja el llibre “Hem guanyat / Hem perdut?. Victòria o derrota de Catalunya” (Llibres de l’Índex), que aquest dijous es presenta a Ribes de Freser, dins del cicle Dijous de l’Òmnium.
L’acte comptarà amb la presencia del professor Marc Gafarot, un dels cervells del CIDOB, centre català dedicat a la investigació internacional. Gafarot és coautor del llibre juntament amb Antoni Abad, professor de Dret Internacional a la Universitat de Coopenhaguen (Dinamarca). 
 
La novetat del llibre de Gafarot i Abad respecte a altres que han sortit sobre el procés de Catalnya és l’obertura de dos escenaris de futur, preveient també el de la derrota de l’independentisme, tot i que els autors són sobiranistes. Això no els ha impedit mostrar-se crítics amb determinades actituds de l’independentisme que consideren excessivament ‘bonistes’.
 

Marc Gafarot (Palamós, 1975) és llicenciat en Humanitats per la Universitat de Navarra, ha completat un màster d’Estudis Europeus a la London School of Economics i de política d’Amèrica Llatina a la Universitat de Liverpool.
Ha exercit com a periodista especialitzat en política i economia per diverses empreses i com a assessor d’afers polítics i institucionals al Parlament Europeu a Brussel•les i Estrasburg.
En l’actualitat treballa al CIDOB (Centre d’Informació i Documentació de Barcelona) i coordina estudis sobre pro­cessos internacionals de secessió. Ha participat en seminaris i conferències sobre temes relacionats amb la política nacional i internacional, la immigració i la cooperació al desenvolupament.
És autor d’estudis sobre política europea com «The student’s guide to European integration», «Benefits of being a small state within the EU» i «La mort de Bèlgica. La gradual emancipació de Flandes».