Manlleu i Vic acolliran dues jornades d’activisme antifeixista a través de l’Escola de Formació Guillem Agulló

Actualitat

Les formacions seran els dies 7 i 21 d’octubre i comptaran amb la complicitat d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme d’Osona i el Casal Popular Boira Baixa de Manlleu.


L’Escola de formació Guillem Agulló és un espai de formació teòrica i pràctica que impulsa Òmnium Cultural per a l’enfortiment democràtic i que treballa des de l’antifeixisme, la lluita no violenta i la desobediència civil per dotar a la societat civil d’eines d’anàlisi i incidència política.


En aquest sentit, la seu territorial d’Osona i el Lluçanès proposa l’itinerari titulat “La societat civil davant l’amenaça de l’extrema dreta” en el qual s’analitzarà el context polític i social actual, s’aprofundirà en el concepte de discurs d’odi i es donaran a conèixer diferents projectes comunitaris fer-hi front. 


Les primeres dues sessions titulades Desxifrem l’extrema dreta del s.XXI i Anàlisi i implicacions dels discursos d’odi en la societat seran aquest dissabte 7 d’octubre al Casal Popular Boira Baixa de Manlleu de 12 a 2 del migdia i de 4 a 6 de la tarda amb dinar popular inclòs a càrrec del mateix Casal. Dissabte 21 d’octubre tindrà lloc la tercera i última sessió de l’itinerari que porta per títol Combatre l’extrema dreta des de la societat civil, de 12 a 2 del migdia, en aquest cas, al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic.


A banda d’Òmnium Cultural, el Casal Popular Boira Baixa de Manlleu i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme també se sumen a la proposta com a entitats coorganitzadores de les jornades.

 

Els docents de les sessions:


Daniel Cetrà

Doctor en sociologia política per la Universitat d’Edimburg. Actualment investigador postdoctoral Beatriu de Pinós al Grup de Recerca Institutions and Political Economy Research (IPERG) de la Universitat de Barcelona. Editor de la revista acadèmica Regional & Federal Studies.


Ursula Ruiz

Doctora en dret per la Universitat Pompeu Fabra. És professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i tècnica d’intervenció jurídica de SOS RAcisme. Especialitzada en la recerca i formació en drets humans.


Eduard Ballesté

És doctor en antropologia social, membre del grup de recerca en Joventut, Societat i Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra. També és integrant del Col·lectiu Enklaustre.

 

Inscripcions i ubicació:


Les inscripcions ja estan obertes a través del lloc web de l’escola (https://escolaguillemagullo.cat/formacions/itinerari-osona/)