Lliurament del Premi Mossèn Albert Vives 2024
El passat dissabte 31 d’agost, Òmnium Alt Urgell va concedir el XXI premi Mossèn Albert Vives a l’Ivan Caro per la seva contribució a la difusió de la cultura popular i tradicional de l’Alt Pirineu.
L’Ivan s’inicià al món de la gralla i la música tradicional amb 13 anys a mans de d’Isidre “Tito” Pelàez a l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i posteriorment a l’Escola Folk del Pirineu. Realitzà cursos i tallers de tècnica de gralla a càrrec d’Eduard Casals al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i amb Roser Olivé a l’Aula de Música Tradicional i Popular de Barcelona (AMTP). Va aprendre de manera autodidacta la tècnica del flabiol i el tamborí i, posteriorment rebé classes d’en Marc Riera a Barcelona.
Ha estat i és membre en diferents formacions musicals com Cobla de Tres Quartans, Bramasachs, Els Tanyuts, Orquestrina Trama, Duet Daura i amb la BigBand Rufaca Folk Jazz Orquestra. Col·labora amb la companyia teatral Comediants i participa en projectes teatrals i artístics a Andorra i Catalunya. Crea a nivell grupal i individual projectes artístics per difondre la cultura popular del Pirineu i de Catalunya mitjançant la música, la dansa i el teatre.
És, també, cofundador i coordinador de diversos projectes musico-socials a la comarca de l’Alt Urgell, com la Cantata dels Minairons de la Freita, el Festival de música d’Arrel Seu-Folk (Festivalet de música d’arrel de La Seu d’Urgell) on enguany celebra la seva 11a edició, el Cicle de concerts ‘Cultura des dels balcons’ i d’altres projectes artístics.
Ha impartit classes de gralla i flabiol i tamborí a l’Escola Folk del Pirineu dins el programa Folk a l’Escola i en l’actualitat desenvolupa tallers de danses tradicionals pirinenques i catalanes en diferents escoles de la comarca, dins el projecte Dansa’t.
Paral·lelament a la seva formació musical és Graduat en Educació Social i Post-graduat per l’Institut de Teatre de Barcelona (Postgrau d’Arts escèniques i Acció Social) i dedica part del seu temps en agermanar aquests dos mons, l’Educació Social i les arts escèniques, dissenyant i desenvolupant projectes on les arts són l’eina per la transformació, sempre amb el Pirineu com a protagonista. Ha treballat a la Fundació ONCA d’Andorra dissenyant, creant i desenvolupant tallers per diferents col·lectius del país.
Actualment dedica part del seu temps creant contingut pedagògic i lúdic amb l’objectiu de divulgar la cultura del Pirineu en diferents mitjans de comunicació del país, sent col·laborador al programa ‘Tot es Mou’ i a l’espai familiar ‘Infok’ de TV3. Paral·lelament també crea contingut a les xarxes per difondre la literatura, editorials i escriptors/es del Pirineu i participa en diversos projectes audiovisuals per mostrar el patrimoni històric del territori.
«Em considero una persona entusiasta i
amb ganes de conèixer i aprendre tot allò que m’envolta.
Soc un apassionat de la CULTURA i del PIRINEU i
m’encanta poder difondre la meva passió a qui m’escolta»
L’entrega del guardó es va dur a terme de la mà de Josep Triquell i Pepita Clop, en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu d’Organyà, a les 20.30 h, a l’escenari de la Plaça.