L’exposició del Museu sobre les lletres catalanes inclou un petit espai per fer actes i xerrades

Actualitat

dilluns, 5 de marça les nou del vespre (primera convocatòria) i a dos quarts de deu del vespre (segona convocatòria), a l’estatge socialCom cada any, la Junta Rectora de la delegació del Bages d’Òmnium Cultural convoca l’Assemblea Reglamentària per tal d’explicar als socis les activitats realitzades i els projectes de futur.ORDRE DEL DIA1) Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta de l’assemblea anterior2) Memòria econòmica de l’any 20063) Memòria de les activitats de l’any 20064) Projectes i pressupost per a l’exercici de 20075) Torn obert de paraulaManresa, Febrer de 2007

[04/12/2004] ‘Badalona i les lletres catalanes al segle XX’, l’esplèndida i molt recomanable exposició, que es pot veure a la segona planta del Museu de Badalona fins el 28 de gener, es va inaugurar divendres, 3 de desembre. L’exposició, que ha estat produïda pel Museu de Badalona i els continguts de la qual han estat elaborats en bona part pels estudiosos Jordi Monés i Joan Soler i Amigó, repassa diferents moments històrics en els quals la ciutat ha tingut una rel·levància en la literatura catalana. L’exposició recull diferents objectes curiosos –la raqueta de tennis amb la qual va jugar Pompeu Fabra, una col·lecció dels primers volums que Proa va editar a Badalona, una banda de jocs florals que havia estat de Joan Maragall…– i disposa de dos racons que reprodueixen una vella imprempta i un petit cafè de l’època. Per cert que en aquest darrer espai es pot veure una projecció que recull –i amplia– les fotografies presents a la mostra. L’espai estarà obert, mentre duri l’exposició, per fer xerrades o actes.

L’exposició és un dels actes més destacats del programa cultural que acompanya la celebració de la 54 Nit de Santa Llúcia a Badalona, que tindrà lloc divendres, 10 de desembre, al Palau Municipal d’Esports, i que impulsen Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Badalona.

Jordi Monés, un dels comisaris, va explicar que l’exposició era, sobretot, una exposició de ‘memòria’, i que volia repassar, aportant informació, però també elements materials –llibres, fotografies i altres objectes– un passat ben significatiu. Recordant la pressa amb la qual es va dissenyar i posar en marxa l’exposició, Monés va dir, amb entranyable ironia: ‘sóc el primer sorprès’.

I sorpresa era, en bona part, el que va experimentar les prop de vuitanta persones que van ser a l’acte d’inauguració. El reeixit disseny que acompanya els continguts de l’exposició va sobtar, per la seva espectacularitat i bona factura, moltes persones. Tan l’alcaldessa Maite Arqué, com el regidor de Cultura, Josep Duran, com el president d’Òmnium Cultural de Badalona, Oriol Lladó, van subratllar l’esforç de l’equip tècnic del Museu. ‘Aquí hi ha ofici, però també molta il·lusió, i això es nota en cada detall’, va dir Lladó.

Al gener, començarà un període en el qual els grups escolars que ho desitgin podran fer visites comentades a l’exposició.

Més informació, cliqueu sobre la imatge:

L'esdeveniment més important de les lletres catalanes tindrà lloc a Badalona el desembre de 2004