Les colles i entitats del barri reben la Flama del Canigó a la Vila de Gràcia
La cercavila aplega cada cop més colles i participants
Poc després arribava la torxa a la Vila de Gràcia. Portada a mans de Guillem Roma, membre de les Colles de Cultura Popular; i Sílvia Mayor, representant a la junta d’Òmnium Gràcia; dalt d’un cotxe de cavalls conduït pels membres de la federació de colles de Sant Medir.
Als Jardinets, els esperaven membres de les colles de gegants, grallers, tabalers i castellers de la Vila, amb els que van iniciar una cercavila pels carrers del barri. L’integraven la Colla de Trabucaires, els grallers i timbalers dels Castellers de la Vila de Gràcia, la Colla Diabòlica de Gràcia, els Gegantons i Capgrossos de l’Escola Vedruna de Gràcia, representants de la Barraqueta, així com també altres entitats entre les quals el Club Esportiu Europa, que participava en l’acte per primera vegada; i un grup d’estudiants d’intercanvi de la Universitat Javeriana de Bogotà, a Colòmbia.
La cerimònia de rebuda de la Flama es va celebrar a la Plaça de la Vila, en un acte conduït pel periodista de Catalunya Ràdio Adrià Bas, també membre d’Òmnium Gràcia, en el que hi van participar el president i el regidor del districte, Gerard Ardanuy i Eloi Badia respectivament.
L’activista cultural Jordi Flotats va ser l’encarregat de llegir el manifest. Flotats és membre de diverses entitats al barri, entre les quals l’Associació de Cuidadors Familiars, és fotògraf i un dels dinamitzadors més actius a les xarxes socials.
Dalt de l’escenari, després de la lectura del manifest, un pebeter amb el foc de Sant Joan va servir perquè cada entitat, cada carrer i cada associació de veïns, pogués prendre la seva pròpia Flama i encendre un any més les seves fogueres de Sant Joan.
La Flama del Canigó
La Flama del Canigó es va encendre per primera vegada el 1955 i viu perpètua al Castellet de Perpinyà. Segons marca la tradició, la nit del 22 de juny puja al Canigó i encén una gran foguera. I a trenc d’alba del dia de la Revetlla, baixa del cim més simbòlic dels Països Catalans i s’escampa pel país per encendre les fogueres de Sant Joan. Òmnium Cultural és l’entitat que s’encarrega d’organitzar la seva rebuda a molts pobles i viles de Catalunya.