La Petonada se celebra en línia amb personalitats del món cultural i de l’activisme

Actualitat

El confinament no va impedir que s’enviés un missatge d’amor i diversitat

Aquest Sant Jordi des d’Òmnium Cultural no vàrem poder celebrar la tradicional festa de La Petonada a la plaça Universitat, un esdeveniment clau per entendre la diversitat sexual i afectiva de la societat catalana. Però això no va impedir que celebréssim la diada compartint petons a les xarxes socials en una acció on van participar tant ciutadans anònims engrescats com membres de les principals associacions LGTB+ i personalitats i estrelles mediàtiques.

“Per Sant Jordi i cada dia #EstimaComVulguis”, va expressar el cantant Miki Núñez a les xarxes socials. No va ser l’únic en compartir l’etiqueta oficial de la celebració. També hi van participar altres figures del món de la música com Samantha Gilabert, Sara Roy, la coneguda entrenadora vocal Laura Andrés i la banda Ginestà. Els guanyadors de l’últim premi Enderrock al millor disc d’autor, de fet, van cantar una cançó per a l’ocasió: “Nosaltres també ens sumem a #LaPetonada i ho fem amb un bocí de cançó”.

També s’hi van sumar actors i actrius com Júlia Molins, Pere Vallribera, Clàudia Vega i Natalia Barrientos; membres de la política com el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i al diputada del Parlament de Catalunya Jen Díaz i la diputada del Congrés dels Diputats Laura Borràs; persones de l’àmbit de la comunicació com Quim Morales, Xavier Grasset i Juliana Canet; i els presentadors de la Petonada de l’any passat, Itziar Castro, Anna Bertran, Inma Sust i Sergi Cervera.

El missatge era clar: reivindicar i mostrar l’amor en una jornada confinada i on els catalans no vàrem poder passejar pels carrers com sol ser habitual. Però sobretot que l’excepcionalitat social no pogués esborrar la dimensió diversa que Sant Jordi ha adoptat aquests últims anys. Perquè, efectivament, tots els catalans som lliures d’estimar com vulguem i a qui vulguem.

La Petonada està organitzada per diferents seus d’Òmnium a Barcelona, amb l’Eixample i Horta-Guinardó formant part del comitè que prepara la festa, i amb la col·laboració i participació activa d’associacions activistes LGTB+.

En aquesta edició hi van participar Observatori contra l’Homofòbia, l’Associació Catalana per la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants, Casal Lambda, Associació Catalana d’Asexuals, Festa Allioli, Sida Studi, Front d’Alliberament Gai de Catalunya, Gais Positius, Grup d’Amics Gais i Lesbianes, Transseuxuals i Bisexuals, el cor de Barcelona Rainbow Singers, Generem, Sinver, Panteres Grogues, Fundació Enllaç, el Centre LGTBI de Barcelona i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.