La 2a edició de l’A tota veu al Poble-sec, tot un èxit!

Actualitat

L’acte va tenir lloc al Centre Cívic El Sortidor el dimarts 17 d’abril de 2018.

El Centre Cívic del Sortidor (Poble-sec) es va cobrir de poesia per l’A Tota Veu del passat dimarts 17 d’abril. Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, i per segon any, aquest centre cívic va acollir el recital popular de poesies d’arreu del món que organitzen el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona (Sants-Les Corts), la Plataforma per la Llengua, la CAL i Òmnium Sants-Montjuïc, amb la col·laboració de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.
 
A partir de 2/4 de 7 de la tarda, les diferents parelles van arrencar amb poemes en onze idiomes diferents. L’A Tota Veu és un recital on es comparteix cultura, llengües i experiències vitals, una veritable festa de la diversitat. Enguany la temàtica era el coratge. Les catorze parelles participants van estar molt encertades amb els poemes triats, almenys pel que ens van explicar en català. Perquè cada parella està formada per una persona que està aprenent a parlar català i una altra que ja el sap. Aquella part de la parella que l’està aprenent ha d’explicar al públic perquè ha triat aquell poema i què ens vol dir el poeta, i l’altra part de la parella el recitarà en l’idioma original, sigui castellà, armeni, rus o mapudungu. Un intercanvi necessari on un ajudarà a fer que la pronunciació sigui el més correcte possible i l’altra part ajudarà que les explicacions en català siguin ben fetes.
 
Emoció, agraïment, esforç, paciència, alegria, nostàlgia i molt de coratge. El públic es va deixar endur per les emocions escoltant poemes com “Deier Armènia” recitat per Mercè Estruch i triat per Naira Shoghunts, on el poeta explica el record que té del seu país, que de tan meravellós tot el món podria ser Armènia. “El meu darrer adéu”, recitat en tagàlog per la Teresa Domènech i triat per Marielle Maramot, és un cant a la nostàlgia, i sense anar tant lluny, de Rubén Darío el poema “Caupolicán” recitat en castellà per la Yolanda Martín i proposat per l’Anabel Lóez. Fins i tot en Miquel Blanco es va atrevir a cantar el poema en rus que la Marina Khazanova li havia proposat, “Flama eterna”. I així fins a quinze poemes que ens van portar molts trossets del món al nostre estimat Poble-sec.
 
L’acte es va acabar de la millor manera: cantant. Les coralines de l’AMPA de l’Escola del Bosc van fer un repertori de cançons d’arreu que a més d’una ens va fer viatjar. Finalment, cal agrair l’esforç de tothom per convertir una idea tan simple en un enorme acte de cultura i de cohesió, que ens fa sentir més units que mai.

Visita la galeria de fotos de la jornada al Facebook d’Òmnium Sants-Montjuïc