Ferran Requejo tancarà el cicle sobre nacions sense estat parlant de Catalunya

Actualitat

Us demanem que en cas que estigueu d’acord a rebre aquest full només en versió digital a la vostra adreça electrònica, ens ho feu saber enviant un correu a [email protected]

Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política a la Universitat Pompeu Fabra, pronunciarà aquest dijous, a les 7 de la tarda a la seu d’Òmnium, la conferència "El reconeixement i autogovern de Catalunya en el segle XXI. Una perspectiva comparada". D’aquesta manera, Requejo tancarà un cicle que durant un mes ha permès als assistents descobrir quina és la situació actual de diverses nacions sense estat des d’una òptica comparada amb el cas de Catalunya.

La conferència de Ferran Requejo servirà, doncs, per posar punt final al conjunt de debats a partir de l’anàlisi del cas català en ple segle XXI. L’acte, que és obert i tindrà un torn de preguntes al final, serà presentat per Joaquim Colominas Ferran, professor de Ciència Política a la URL, coordinador del cicle i membre de la Junta d’Òmnium, i comptarà amb la presència de Muriel Casals.

El cicle es va iniciar el dijous 9 de febrer amb un èxit espectacular d’assistència. Desenes de persones van seguir el debat sobre l’evolució política d’Escòcia en els darrers 20 anys, a partir de les intervencions dels professors de la UAB, Jordi Argelaguet i John Etherington. Una setmana després, van ser el politòleg Marc Gafarot i la periodista Dolors Genovès el qui van desgranar els principals elements per comprendre la situació actual de Flandes i les seves relacions amb Valònia. Finalment, dijous passat va ser el torn dels politòlegs i professors universitaris, Marc Sanjaume i Josep Sort. Tots dos van aprofundir durant dues hores sobre el cas del Quebec i la seva situació actual després d’haver perdut dos referèndums d’autodeterminació l’any 1980 i 1995.

Els debats sobre nacions sense estat han servit també per estrenar el sistema d’"streaming", que permet a totes les persones que ho vulguin seguir la taula rodona des de qualsevol indret del món a través del web d’Òmnium.