Estrena de ‘Ten dragons’ al cicle ‘Dimarts us presentem…’

Actualitat

La delegació de la Garrotxa d’Òmnium Cultural va presentar divendres, 1 d’abril, l’edició del Premi de Literatura Experimental dels anys 2003 i 2004, en el marc de les activitats organitzades per l’Olot, temps de paraules. A l’acte hi varen assistir la regidora de cultura de l’Ajuntament d’Olot, Anna Torrent, el director de l’editorial Curbet Editors de Girona, Joaquim Curbet, i els dos autors, així com la vicepresident de l’entitat Meius Ferrés. Els dos llibres editats corresponen a l’edició del 2003, en què resultà guanyador Adrià Pujol, amb l’obra Quin déu enamora, i del 2004, de Lolita Bosch, amb Això que veus és un rostre. Ambdues obres, segons paraules de Meius Ferrés, també membre del jurat, responen a les característiques del premi, això és: literatura experimental i escriptors joves. Això mateix és el que busca la col.lecció en què les dues obres s’han inserit, Liberalia, de Curbet Editors; el seu director, Joaquim Curbet, va destacar precisament el caràcter experimentador de la col.lecció, fins i tot en l’edició, plenament digitalitzada. Per la seva banda, els dos autors van parlar del procés de creació de les seves obres i de la literatura en general. El VI Premi de Literatura Experimental per a escriptors novells entre 18 i 35 anys serà lliurat el proper 23 d’abril, dins l’acte organitzat per entregar els Premis Ciutat d’Olot. Enguany s’han presentat més originals que cap altre any i l’organització es mostra satisfeta que el premi s’estigui consolidant, especialment entre els joves escriptors que s’atreveixen a experimentar amb les diverses i més variades possibilitats de la nostra llengua. El Premi està dotat amb 1.200 euros per la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “la Caixa”. Podeu adquirir exemplars dels dos volums a la delegació de la Garrotxa d’Òmnium Cultural (plaça Mora, 1, 1r, tel. 972 26 33 22).

19/09/07 (Redacció ÒC)
El cicle ‘Dimarts us presentem…’ d’Òmnium Cultural, dedicat a presentar i oferir novetats editorials, discogràfiques i culturals, va començar el seu primer trimestre amb l’obra Ten Dragons. The latest Sant Jordi Prizes. Aquesta obra, editada per Òmnium i Enciclopèdia Catalana, té l’objectiu de donar a conèixer els 10 darrers premis Sant Jordi a l’estranger i, molt especialment, als visitants de la propera Fira de Frankfurt. Jordi Porta, president d’Òmnium, Jordi Porta, president d’Òmnium Cultural, Isidor Cònsul, editor de Proa i Francesco Ardolino, coordinador del llibre, van explicar les vicissituds i objectius del llibre, davant la en presència d’alguns dels autors guardonats que sóon presents a l’edició.

Porta va voler destacar que l’objectiu del llibre ‘no era projectar internacionalment uns autors, sinó potenciar un premi literari’ com el Sant Jordi’ i va anunciar que es faria arribar a ‘150 editorials internacionals’. Ardolino, per la seva banda, va explicar la història del projecte i com aquest s’ha pogut fer possible, tot destacant que ‘la història de la literatura està formada per obres i no per autors’. Isidor Cònsul va criticar la manca d’ajut institucional per a l’edició del llibre i va voler destacar ‘l’esforç de la societat civil per aconseguir-ho’. Cònsul també va mostrar el seu convenciment que ‘la literatura catalana farà un molt bon paper a Frankfurt’.