ESCOLA DE FORMACIÓ GUILLEM AGULLÓ
“La societat civil davant l’amenaça de l’extrema dreta”
Es realitzarà els divendres 17, 24 i 31 de març des de les 19 a 21 h a Valls.
L’Escola de Formació Guillem Agulló arriba a l’Alt Camp de la mà d’Òmnium Alt Camp i diverses entitats col·laboradores. La proposta és un itinerari formatiu de tres sessions que vol contribuir a comprendre l’auge del feixisme i l’extrema dreta a Catalunya, analitzar quins són els mecanismes de propagació del discurs d’odi i com hi han fet front iniciatives antifeixistes i comunitàries.
- Inscripció L’itinerari està integrat per 3 càpsules de 2h (es recomana la participació en la seva totalitat).
Sessió 17/03/23: 01. Desxifrem l’extrema dreta del s.XXI
Analitzarem com el context de crisi política, social i migratoria ha ajudat en l’encaix de l’ideari de la nova extrema dreta en l’escenari polític europeu i com s’ha consolidat aquest espai polític en les institucions internacionals, com també a les institucions dels Països Catalans.
Amb Albert Jimenez, Doctor en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra. Coordinador de la revista Catarzi Magazine. Militant de l‘Obrera i el Gimnàs Popular Rukeli
Sessió 24/03/23: 02. Anàlisi i implicacions dels discurs d’odi en la societat
Aprofundirem en el concepte de discurs d’odi i les seves interpretacions penals en l’àmbit internacional. A més, es revisaran les implicacions d’aquests discurs en la societat, i es subratllarà els col·lectius més afectats.
Amb Marina García, és activista política i social d’Unitat Contra El Feixisme i el Racisme. També és mestra d’atenció a la diversitat i doctoranda en Psicologia de l’educació. Va participar activament a les mobilitzacions populars contra la campanya de l’extrema dreta pel tancament del Centre de Culte Islàmic del Carrer Japó (Prosperitat, Nou Barris). Actualment és activa en la campanya #STOPVOX.
Sessió 31/03/23: 03. Combatre l’extrema dreta des de la societat civil
Desenvoluparem i compararem respostes que s’han donat des dels moviments antifeixistes, tant locals com internacionals, per a la creació de projectes comunitaris amb capacitat d’incidir i fer front a l’extrema dreta.
Amb Jordina Arnau, periodista i comunicadora especialitzada en l’àmbit polític i la defensa dels drets humans. Els darrers anys ha treballat com a corresponsal al País Basc i en diversos programes per a Televisió de Catalunya. Actualment exerceix com a periodista freelance des del País Basc. És coautora de la Guia pràctica contra l’extrema dreta, conjuntament amb Alba Sidera. És membre del Grup Barnils.