Entrevista a la junta: avui, en Jaume Angerri

Actualitat

Encetem el torn d’entrevistes a la nova junta amb en Jaume Angerri, responsable de la comissió de cultura popular

Un dels objectius que ens vam marcar a l’inici d’aquest mandat fou apropar-nos amb major intensitat al soci, i amb aquesta motivació hem estat organitzant diverses trobades relacionals que ens permetran d’exposar-vos les línies que treballarem en els propers mesos, i d’escoltar i aprofundir plegats les propostes que ens transmeteu en el decurs de les mateixes.

Però hem volgut fer un pas més i, en paral·lel, hem decidit donar-nos a conèixer en un espai del Butlletí en què cada quinze dies us explicarem qui formem part de la Junta, per què vivim a Sant Cugat, què ens va impel·lir a presentar-nos a la Junta d’Òmnium, i com creiem que podem treballar amb la ciutadania per tirar endavant els reptes que se’ns presentaran en els pròxims temps al nostre país.

Encetem, doncs, aquest apartat amb l’entrevista a en Jaume Angerri, responsable de la comissió de cultura popular.

Ens pots fer una breu presentació teva?

Vaig néixer a Balaguer l’any 1959. Vaig estudiar Econòmiques a la UB (1983) i fa 20 anys vàrem decidir, amb l’Anna, venir a viure a Sant Cugat, a l’eixample del Sant Crist.
En els més de 30 anys com a economista he treballat en la formació, a l’administració de la Generalitat (director de Promoció Comercial, i després de Comerç des de 1990 a 2003, i president de l’ens per a la promoció de la internacionalització) i, des de l’any 2004, dirigeixo la meva consultora empresarial i participo en diversos màsters universitaris.

Col·labores amb el teixit associatiu de la ciutat?

M’agrada la cultura del foc i els cinc de la família som de la colla dels Diables de Sant Cugat. Reforçant els Gausacs en el concurs a Tarragona, ens hi vàrem quedar i, amb l’Anna, som castellers. De pinya.

Quins són els motius pels quals vius a Sant Cugat?

Vàrem triar Sant Cugat per viure-hi per la seva dimensió humana, en veure que les actuacions la consolidaven com una ciutat amb ànima de poble. M’agrada la vitalitat de la cultura popular i el trànsit que ha fet des de poble a ciutat.

Per què et vas presentar com a candidat de la nova Junta?

Realment, m’hi va embolicar el candidat, i actual president, Sr. Lluís Bonet. L’any 2016 se celebraran 50 anys que la Flama del Canigó s’escampa per ciutats i pobles de les terres catalanes, travessant el Coll d’Ares. També, els 10 anys que Òmnium organitza l’arribada de la Flama del Canigó. En parlar-ne amb el Sr. Lluís Bonet, vaig veure que podia implicar-me en l’equip per fer més participativa la nit de Sant Joan i la Festa Nacional dels Països Catalans.

Com veus Òmnium Cultural? Com podem incidir en aquests moments del procés a nivell de ciutat i de país?

Òmnium és una entitat on es troben totes les sensibilitats de les persones que comparteixen la voluntat de la promoció de la llengua catalana, de la cultura i del reforçament de les relacions entre les persones dels Països Catalans. Som conscients que si cadascú no hi posem el nostre granet de sorra, una comunitat no es vertebra, ni es cohesiona. No és un camí ni fàcil, ni ràpid. Però déu n’hi do, fins on estem arribant.

Vine a Òmnium, hi ha molta feina a fer.