Emergència a Ciutat Vella

Actualitat

Des de fa temps els veïns i veïnes de Ciutat Vella som testimonis del procés de degradació de les condicions de vida en el districte, que afecta sobretot els components de les classes més desafavorides.

Les seculars mancances estructurals del districte s’han vist ara agreujades pels efectes de la pandèmia de la covid-19, que ha deixat conseqüències greus en l’àmbit social, sanitari i econòmic. En definitiva, en tot allò que afecta l’individu, el seu entorn i el seu desenvolupament com a persona.

Amb la voluntat d’intentar donar solució definitiva als problemes del districte, diverses entitats i associacions de Ciutat Vella s’han reunit en les darreres setmanes per tal de confeccionar i consensuar el manifest Emergència a Ciutat Vella, on s’han recollit un seguit de propostes que han estat ja trameses a les autoritats municipals per al seu coneixement i estudi.

Dimarts 30 de juny, representants d’aquestes entitats, entre les quals hi ha Òmnium Ciutat Vella, van mantenir una reunió telemàtica amb un representant municipal per tal de debatre les diferents propostes.

L’endemà, 1 de juliol, es va fer la lectura del manifest amb la intenció de presentar-lo als diferents mitjans de comunicació en un acte a l’Ateneu Barcelonès, i al vespre, a les 19 h, els veïns i veïnes van fer una concentració de protesta a la plaça de Sant Jaume.

 

Entenem que és feina i responsabilitat de les diferents administracions posar fil a l’agulla per donar solució definitiva als problemes de les famílies que fins ara han estat pal·liats gràcies a la col·laboració, esforç i aportacions fetes per voluntaris i veïnat.

Ciutat Vella no pot esperar més, cal aplicar noves i valentes polítiques en habitatge, assistència social, comerç, sanitat i un llarga llista de reivindicacions veïnals i ciutadanes.

MANIFEST EMERGÈNCIA A CIUTAT VELLA  Aquest manifest és un document obert a l’espera d’aportacions fetes per les noves incorporacions d’entitats a la plataforma. En els propers dies hi ha previstes noves adhesions.

 

Fotos CC BY 4.0: Cèsar Algora