Dissabte 3 de novembre, petits i grans van poder gaudir durant una bona estona de la companyia del savi naturalista Martí Boada, que va oferir la xerrada “Bolets, flora i fauna als massissos del Montseny i del Montnegre”.
La conferència, que inclou un petit tastet, porta per títol “Descobrir el cor de la xocolata” serà el proper dijous 8 de novembre a les 8 del vespre a la Biblioteca Municipal de Manlleu
Ramon Morató, nascut a Manlleu i sense cap vincle familiar amb la pastisseria, després d’acabar els seus estudis, comença el seu aprenentatge en diversos establiments. Combina la formació pràctica amb el pas per tots els cursos que imparteix l’Escola del Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona. Rep una beca per visitar l’Escola Nacional Superior de Pastisseria, Confiteria, Gelateria i Xocolateria de França a Yssingeaux i descobreix l’alta pastisseria.
Durant una temporada de stages en diverses de les millors pastisseries espanyoles, passa també per importants centres de tecnologia de la xocolata com la ZDS a Solingen, Alemanya i Richard Conseil, a Lyon, França.
El seu esperit emprenedor l’ha portat a participar en nombrosos concursos de pastisseria entre els que destaca el M.M.A.P.E, el títol al Millor Mestre Artesà Pastisser d’Espanya el 1997, màxima distinció de la pastisseria estatal així com el de ser sisè classificat en el Campionat del Món de Pastisseria a Stuttgart, Alemanya. Actualment és responsable de l’Aula Chocovic, la primera escola de Catalunya i de l’Estat especialitzada en xocolateria, a més de tot tipus de cursos per a professionals relacionats amb la gastronomia en general. Aquesta possibilitat de relacionar-se amb múltiples professionals de diferents camps li aporta un ampli coneixement de les necessitats del sector i li permet descobrir la passió per ensenyar, investigar i crear productes relacionats amb el món dolç. Això l’ha portat a impartir en els darrers anys, cursos, seminaris i conferències per tot el món: EUA, Austràlia, Japó, Xina, Suècia, França, Itàlia, etc. Per veure la resta de la seva biografia, creacions, etc. Podeu visitar la seva pàgina web:
www.ramonmorato.com
Aquest dijous tindrem l’enorme plaer, i probablement el gust, de tastar algunes de les seves exclusives creacions al seu Manlleu natal, acabant amb les postres el cicle de cultura gastronòmica que aquest any ha dut a Manlleu Pep Palau, Manel Molera i Pius Alibek. Serà a partir de les 8 del vespre a la Biblioteca Municipal de Manlleu.