El curs de Voluntaris per la llengua es tanca amb una gran festa

Actualitat

L’espectacle Visca l’Amor és un homenatge a la cantautora i activista Teresa Rebull, que representa un dels clars referents en la lluita contra la dictadura franquista i en la defensa de la cançó catalana. Hi haurà nou cantants, quatre grups i deu músics convidats, entre els quals es troben Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Lluís Llach i Joan Isaac. Cadascun dels artistes interpretarà una cançó del repertori de la Teresa i, per acabar, tots plegats cantaran el tema Visca l’Amor el qual dóna nom a l’espectacle. On quedem? L’espectacle serà al Palau de la Música Catalana, c/ de Sant Francesc de Paula, 2. Vegeu mapa Les entrades es podran recollir del 27de juny al 4 de juliol de 8.00 h a 19.00 h a la seu d’Òmnium Cultural, c/Diputació, 276, pral. Vegeu mapa Quan quedem? Dijous 6 de juliol, a les 21.00 h Durada aproximada: 1 hora i 20 min. Us recomanem que hi arribeu 30 minuts abans de l’hora d’inici. Dates d`inscripció per a aquesta activitat: Sessió del 06/07, inscripcions del 26/06 al 04/07 Per reservar entrades truqueu al 93 319 80 50 durant el període d’inscripcions.

29/06/06 (Redacció ÒC)
El tercer curs de parelles lingüístiques a Barcelona, engegat per Òmnium Cultural, es va tancar el dijous 28 de juny amb una trobada que va demostrar, una vegada més, l’èxit del programa. Més de noranta voluntaris van assistir a l’acte de cloenda del curs. Hi va destacar la presència de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, que fa uns mesos va començar el programa ensenyant un argentí a parlar català i que actualment té una altra parella lingüística.
Aquesta iniciativa consisteix a posar en contacte una persona que parli català amb una altra que no el parli i que tingui la voluntat d’aprendre’n. Les trobades es realitzen al llarg de deu setmanes en horaris concertats entre la parella. Es pretén que totes les persones que viuen a Catalunya tinguin l’oportunitat de conèixer el català i que s’hi puguin expressar. La intenció del programa és aconseguir un enriquiment cultural mutu fent conviure persones de cultures diverses per tal que es coneguin i s’entenguin millor. L’objectiu final és que el català sigui la llengua habitual de relació entre totes les persones que viuen a Catalunya, independentment de la seva procedència geogràfica.
El president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta, va presentar l’acte i va dedicar unes paraules a elogiar la tasca del voluntariat lingüístic, així com la de les persones que fan possible la posada en contacte de les parelles lingüístiques. Tot seguit, van amenitzar l’acte dos clowns que van protagonitzar una divertida història: els pallassos feien veure que eren una parella lingüística i es buscaven l’un a l’altre entremig de la gent. Finalment, es trobaven i s’ensenyaven les motxilles de Voluntaris per la llengua com a signe que s’estaven buscant.
Acabada l’actuació, es va obrir un col·loqui entre tots els presents els quals van poder expressar reflexions i conclusions de la seva experiència. Els voluntaris que estan aprenent a parlar en català, originaris de diversos punts d’Espanya com Granada i Lleó i diversos països de l’Amèrica Llatina com l’Argentina , l’Equador o Mèxic, van fer l’esforç d’expressar-se en públic en aquesta llengua i van mostrar les millores experimentades en els darrers mesos gràcies al curs. Les parelles van destacar l’amistat que s’ha creat entre elles i moltes van manifestar la seva voluntat de seguir veient-se tot i l’acabament del curs.
La vetllada va finalitzar amb un pica-pica durant el qual els participants van aprofitar per relacionar-se entre ells i establir nous llaços d’amistat, a més de brindar per l’èxit del curs de Voluntaris per la llengua.