El cas del padró de Vic, ‘Des d’Òmnium Cultural se’n continuarà parlant’

Actualitat

Dissabte, 13 de març: L’auca del senyor Esteve. A les 5 de la tarda. Es fa un autocar des d’Olot. Surt a les 2 del migdia del “Consum”. El preu de l’entrada més l’autocar pels socis és de 30€ i pels no socis de 40€.

El passat dia 2 de febrer Òmnium Cultural d’Osona va fer públic un comunicat amb motiu del debat generat en les darreres setmanes a Vic sobre la immigració. La prioritat de l’entitat és seguir treballant per una societat cohesionada.

Des d’Òmnium Cultural se’n continuarà parlant

  1. Reconeixem que Catalunya està feta de migracions, que els moviments de població formen part de la nostra història, del nostre present i futur. Per això, entenem que la transformació que s’ha produït i es produeix als barris, pobles i ciutats de Catalunya des de l’arribada de persones de procedències diverses és una oportunitat per a la construcció d’aquest país.

  2. Considerem que hem d’abordar aquesta transformació social des d’un punt de vista constructiu, que fomenti la reflexió i el diàleg sobre un fet quotidià que forma part de la realitat d’Osona i de Catalunya. Cal plantejar-nos qui som els responsables de la convivència i el benestar dels habitants d’Osona. Les institucions públiques? La gent nascuda a Osona? o qui hi acaba d’arribar? I és més, de qui és la comarca d’Osona? De tots els que hi vivim? o només d’uns quants? Des d’Òmnium Cultural creiem que en som responsables tots, independentment de la nostra procedència o del temps que fa qui hi vivim.

  3. Considerem que s’ha de treballar per a la cohesió social i, per tant, afavorir la interrelació entre les persones que avui formem part de la societat catalana basant-nos en el respecte i el reconeixement de tothom. Per això, treballem per construir una societat feta d’iguals i considerem que els mecanismes legals existents han d’anar en aquesta direcció.

  4. Continuarem sumant esforços per seguir amb la feina feta fins ara vertebrant i teixint l’entramat social de Vic i comarca amb el diàleg, el respecte i la construcció conjunta i dinàmica d’Osona. D’altra manera, quina relació de confiança hi haurà entre tots els agents socials, persones i entitats? No es pot construir una societat forta i cohesionada a partir de la desconfiança, la por o la discriminació.

  5. Volem ser, com hem estat sempre, una societat oberta que respecta i lluita per ser una societat justa, moderna, igualitària i sobretot, amb oportunitats per a tothom. Volem una comarca d’Osona on les persones que hi viuen se’n sentin part, s’hi impliquin i la facin créixer. Per aconseguir-ho hem de treballar per evitar la segregació social i la discriminació de les persones per raons d’origen, sexe o religió i dur a terme accions que promoguin la cohesió social. Hi ha alguna manera millor d’afrontar aquesta realitat?