Després de la visita a l’adoberia, el Quedem? Igualada redescobreix el museu dels Traginers

Actualitat

Els millors grups de música catalana dels darrers 40 anys s’ajuntaran el proper 8 de juny per fer un concert solidari contra la sida.

El passat diumenge 6 de maig, una vintena de persones va participar a l’activitat del Quedem? Igualada que va consistir en fer una visita d’una adoberia en funcionament del bari del Rec, que ens va ensenyar com és l’ofici adober. Els participants van aprendre el procés d’adobar la pell, coneixerem la història d’aquest ofici i descobrirem com es fa la pell amb que es prepara la pell de les sabates, de les jaquetes, dels sofàs…

 

Un perfil de participant variat
L’activitat del Quedem? de visita a una adoberia va demostrar, una vegada més, el variat perfil de participants amb què compten les activitats del Quedem? Igualada. Entre els participants, hi havia estudiants de l’Escola Gaspar Camps d’Igualada que cursaven una assignatura de disseny utilitzant retalls de pell, persones que ja coneixien força l’ofici adober i el barri del Rec i més d’un que era la primera vegada que trepitjava una fàbrica. Així, les persones que hi van participar també eren diverses pel que fa a edats i a orígens, ja que la tercera part dels participants no havia nascut a Catalunya.

Aquest diumenge 20 de maig, del museu del Traginer al museu de la Pell!
Amb motiu del Dia Internacional dels museus, el Quedem? realitzarà una visita guiada pel Museu dels Traginers on es podrà resseguir alguns carrers del barri del Rec, acompanyant el carro del Gremi de Traginers fins al Museu de la Pell, i participar en els diferents tallers relacionats amb les exposicions permanents: fer un titella d’ombres, aprendre a treballar la pell, fabricar bombolles de sabó i, fins i tot, pujar al carró per fer un petit tomb. L’activitat, que durarà tres hores, començarà el diumenge 20 de maig a les 10 del matí de davant del Museu de la Pell d’Igualada.

 

Com apuntar-se?
Totes les activitats del Quedem? són gratuïtes i, per apuntar-s’hi, podeu enviar un correu electrònic a [email protected] o trucar al 628.054.201. Per a més informació, podeu consultar la pàgina web d’Òmnium Cultural – Anoia (www.anoia.omnium.cat).