Crònica de l’A tota veu 2017 a Can Batlló

Actualitat

Va ser un recital poètic popular, portador de sons i missatges d’enyorança d’arreu del món que va tenir lloc el 26 d’abril a Can Batlló.

Per segon any consecutiu, Can Batlló va acollir l’A tota veu de Sants. Per problemes tècnics al bar, però, aquest any vàrem fer ATOTAVEU a la sala d’actes de la CAL, que va acollir el recital amb tota cordialitat.

Enguany es va proposar “L’ENYOR ” com a tema per escollir els poemes i naturalment van despertar una gran emotivitat des del primer moment. Les 14 llengües emprades hi varen afegir una gran bellesa i sensibilitat.

Es van llegir poemes populars en 3 llengües pre colombines: quítxua, manpundungún i pemón, aquesta en perill de desaparició. Des d’Àfrica ens van arribar els sons poètics en llengua lingala (Congo) i en bubi (Guinea Equatorial). D’Europa es van llegir poemes dels clàssics, però també visions joves de records i sentiments en castellà, euskera, armeni, belarús i rus; i des del Quebec francòfon un, poema curt però intens.

Cal destacar també l’actuació de dues poetesses, una bonaerense/portenya i una barcelonina que van fer un diàleg poètic, entranyable i divertit. I com sempre, vàrem tenir també la participació d’un poeta de Sants que en recitar “Solitud” va deixar a tothom amb el cor encongit. Totes les intervencions les va presentar un xerraire veneçolà que ja parla força bé el català.

Per tancar l’acte, i abans de la lectura col·lectiva del “Cant de l’enyor” d’en Lluis Llach, l’associació Shedam Tribal, que pertany a la Taula Intercultural de Sants, ens va oferir una dança Tahitiana acompanyada d’un poema en llengua nativa. D’aquesta manera tant especial i glamourosa vam tancar la quarta edició de ATOTAVEU de Sants.