El Col·legi Cor de Maria de Valls, mencionat a la Mostra Sambori d’Òmnium

Actualitat

S’han presentat 6 projectes i hi han participat 274 alumnes arreu de la comarca

Els infants van assistir divendres a la Festa Sambori a Barcelona

El Col·legi Cor de Maria de Valls ha sigut un dels 19 mencionats en la Mostra Sambori d’Òmnium 2022. Es tracta d’un dels 6 projectes que els centres educatius de l’Alt Camp van presentar en aquesta edició, que enguany ha canviat de format. El vídeo porta per nom “Estimem-nos” i és un clam a l’autoestima i a acceptar-nos tal com som.

Un total de 274 alumnes de 4 centres educatius de l’Alt Camp han participat en la Mostra Sambori d’Òmnium d’enguany. La nova proposta de Sambori vol impulsar creacions culturals col·lectives amb la finalitat de donar visibilitat els diversos talents dels més joves a través de diferents formes de creació artística.

Els centres que hi han participat són el Col·legi Cor de Maria de Valls, amb els projectes “El món que nosaltres volem” (1r de primària), “Compromesos amb el medi ambient” (2n de primària) i “Estimem-nos!” (6è de primària); l’Escola Joan Plana de Puigpelat amb el projecte “Quin canvi, Blancaneu!” (5è de primària); l’Escola Eugeni d’Ors de Valls amb el projecte “La nostra primera cançó” (5è de primària), i l’Escola Sant Miquel del Pla de Manlleu (Aiguamúrcia) amb el projecte “SOS català” (4t de primària). Es poden visualitzar tots al canal de YouTube d’Òmnium Alt Camp.

Durant les dues últimes setmanes del mes d’abril, la presidenta d’Òmnium Alt Camp, Rosa Olivé, i la responsable del Sambori a la junta territorial, Maria Tell, han visitat les diferents escoltes i alumnes que han participat a la mostra, els han dut esmorzar i els han fet entrega d’un obsequi, per agrair i reconèixer la seva participació.

Un miler d’infants d’arreu de Catalunya han assistit a la Festa Sambori organitzada per l’entitat

Els alumnes de 6è del Col·legi Cor de Maria, autors del projecte mencionat “Estimem-nos”, van assistir divendres passat a la Festa Sambori que Òmnium Cultural va organitzar a Barcelona i a la qual hi van participar 1.100 infants i un centenar de docents de diversos centres educatius d’arreu de Catalunya.

La Festa Sambori va ser la culminació d’un projecte impulsat per Òmnium Cultural que fomenta l’emancipació cultural, el sentiment de pertinença comunitari i l’ús de la llengua catalana a partir del recull i la posada en valor de propostes audiovisuals, teatrals, literàries i/o plàstiques fetes per alumnes d’escoles i instituts de Catalunya.

L’entitat considera que l’edició d’enguany ha estat “un èxit”, ja que al projecte Sambori hi han participat 11.187 alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de 154 centres d’arreu del país, que han presentat 249 obres d’autoria col·lectiva i en llengua catalana, produïdes durant aquest curs escolar. D’aquestes, 19 obres han estat mencionades per un jurat de referència en l’àmbit cultural.

A la festa els infants van gaudir de tallers de circ, de teatre, d’audiovisuals, d’il·lustració, de grafiti, de música i literaris, tot amanit amb animació ambulant i música.

Antich: “Som davant d’una greu vulneració dels drets de tots els alumnes independentment de la seva llengua materna”

A la cloenda, el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, va agrair la tasca d’alumnes i docents pel seu compromís en la defensa de la llengua catalana i ha criticat que “seria un greu error” que institucions i organitzacions socials deixessin tota la responsabilitat als centres.

Des d’Òmnium Cultural reivindiquen que la immersió lingüística és l’únic model que garanteix la igualtat d’oportunitats i que precisament per això, Sambori constitueix un espai de creació cultural que vol fer de la llengua catalana “una eina per a l’expressió, promovent-ne l’ús social i el vincle emocional, combatent les desigualtats i la segregació escolar. Un espai que és més important que mai”, ha puntualitzat Antich, durant la cloenda de la Festa Sambori.