Albert Sánchez Piñol escalfa el Sant Jordi a Igualada

Actualitat

L’escriptor vindrà a la capital de l’Anoia el pròxim 11 d’abril per parlar del seu nou llibre, Fungus, sobre l’ofici d’escriure, literatura i el moment històric que viu Catalunya

Pocs dies abans de la celebració de Sant Jordi, i enmig d’una atapeïda agenda de presentacions literàries, l’antropòleg i escriptor Albert Sánchez Piñol serà a Igualada per parlar de la seva obra Fungus (La Campana, 2018), un dels èxits de vendes d’aquests darrers mesos i que es perfila com un dels llibres més venuts a la festa del llibre. L’acte serà conduït pel professor de Filosofia i Història igualadí Bernat Roca, que conversarà amb Sánchez Piñol sobre l’ofici d’escriure, la literatura, el poder, el moment històric que viu Catalunya, etc. L’acte, gratuït i obert a tothom, tindrà lloc dijous 11 d’abril, a les 8 del vespre, al Teatre Municipal Ateneu, organitzat conjuntament per Òmnium Cultural Anoia, Llegim…? Llibreria i Edicions i l’AnoiaDiari, dins el cicle Converses organitzat per aquest mitjà i pel qual han passat destacades personalitats com el Dr. Manel Esteller, Òscar Camps, director de l’ONG Proactiva Open Arms, el President del Parlament de Catalunya Roger Torrent, Xavier sala Martín, l’actriu Sílvia Bel i l’equip femení del programa Com si fos ahir, de TV3, i la periodista Laura Rosel.

Albert Sánchez Piñol és l’autor més traduït de les lletres catalanes. Amb Fungus. El rei dels Pirineus, torna al gènere fantàstic. Però més enllà del gènere literari, Sánchez Piñol utilitza el monstre, la monstruositat i les relacions amb allò monstruós per parlar-nos d’un tema universal i sempre vigent: el poder, les relacions amb el poder i la monstruositat del poder.

Sánchez Piñol ha publicat l’assaig satíric Pallassos i monstres (Edicions La Campana, 2000) sobre vuit dictadors africans. La novel·la La pell freda (Edicions La Campana, 2002) va suposar l’entrada d’Albert Sánchez Piñol en el camp novel·lístic amb una obra sorprenent per la seva força i originalitat. Ha aconseguit un èxit excepcional de venda i crítica i se n’han venut els drets de traducció a 37 llengües. Pandora al Congo (Edicions La Campana, 2005), amb més de 15 traduccions, Tretze tristos tràngols (Edicions La Campana, 2008) i Victus (Edicions La Campana, 2012), un autèntic fenomen de vendes, confirmen la qualitat de l’escriptor català contemporani més internacional.