Loading Events

Primera conferència del cicle «Fronteres»

Actes i activitats

Dimecres, 7 d’abril de 2021, a les 7 del vespre
Després de la sessió inaugural que vam fer el 24 de març, encetem el mes d’abril amb una nova xerrada emmarcada en aquest cicle que ens vol fer reflexionar sobre el concepte de les fronteres de tot tipus: polítiques i administratives, culturals, socials…

En aquesta sessió  comptarem amb la participació de Francesc Serés, escriptor i director de l’Àrea de Creació de l’Institut Ramon Llull; Àlex Matas, professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona i guanyador del premi Joan Fuster d’Assaig, i Bernat Lladó, professor de Geografia i membre del grup (Sa)badall. Moderarà l’acte Laura Santamaria, responsable dels temes de cultura i llengua de la Junta d’Òmnium Sabadell.

La conferència serà el dimecres, 7 d’abril, a les 7 del vespre i ho podreu seguir pels nostres canals de Facebook, Twitter i YouTube.

Francesc Serés és autor d’una àmplia obra literària que inclou De fems i de marbres (2003), La força de la gravetat (2006), Caure amunt. Muntaner, Llull, Roig (2008), Contes russos (2009) i Mossegar la poma (Quaderns Crema, 2012), tots ells publicats per Quaderns Crema. El 2014 va publicar La pell de la frontera (Quaderns Crema), una no-ficció narrativa que descriu l’arribada de la immigració dels darrers anys al Baix Cinca i el Segrià. Traduït a diferents llengües, ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Literatura i el Premi Ciutat de Barcelona, entre d’altres. Ha col·laborat en mitjans com l’Ara, L’Avenç o El País. És director de l’Àrea de Creació de l’Institut Ramon Llull i de la xarxa de residències Faberllull. El seu darrer llibre és La casa de foc, Premi Proa de Novel·la 2020

Àlex Matas Pons és professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitats de Barcelona i membre del Grup de Recerca Literatura Comparada en l’Espai Intel·lectual. És autor de La ciudad y su trama. Literatura, modernidad y crítica de la cultura (Lengua de Trapo, 2010), En falso. Una crítica cultural del Siglo XX (Pre-Textos, 2017) i Els marges dels mapes: una geografia desplaçada (Edicions 3i4, 2021). Col·labora regularment en els seminaris que organitza el Museu d’Història de Barcelona sobre cultura urbana i història intel·lectual.

Bernat Lladó Mas va estudiar Geografia a la Universitat de les Illes Balears i a la Universitat Autònoma de Barcelona. Es doctorà en aquesta última amb una tesi titulada “Franco Farinelli: el llenguatge cartogràfic com a figura del pensament”. Ha participat en projectes d’art geogràfic (Urbanoporsi; Geopresències; Atles Sabadell). És autor d’alguns treballs que giren al voltant de la història cultural de la cartografia, el pensament territorial i la geografia del turisme.