Carregant Esdeveniments

Itinerari formatiu: La societat civil davant l’amenaça de l’extrema dreta

Actes i activitats

Dissabte 22 d'abril de 9h a 14h

 

L’Escola de Formació Guillem Agulló arriba al Gironès amb un itinerari formatiu dedicat a “la societat Civil davant l’amenaça de l’extrema dreta”.

La proposta és un itinerari formatiu de tres sessions amb un sol matí que vol contribuir a comprendre l’auge del feixisme i l’extrema dreta a Catalunya, analitzar quins són els mecanismes de propagació del discurs d’odi i com hi han fet front iniciatives antifeixistes i comunitàries.

Dia: Dissabte 22 d’abril

Hora: De 9 h a 14 h

Lloc: a determinar (centre de Girona). S’informarà per correu electrònic a tots els assistents abans de la sessió.

La inscripció és obligatòria per assistir a la jornada.

 

Inscripcions

Programa de la Jornada:

9:00 h a 9:30 h – Benvinguda i esmorzar a càrrec de l’organització

9:30 h a 10:30 h – Desxifrem l’extrema dreta del s. XXI, amb Daniel Cetrà, Doctor en sociologia política per la Universitat d’Edimburg

10:30 h a 12:00 h – Anàlisi i implicacions dels discurs d’odi en la societat, amb Úrsula Ruiz, Doctora en dret per la Universitat Pompeu Fabra.

12:00 h a 12:30 h – Pausa i pica pica a càrrec de l’organizació

12:30 h a 14:00 h – Combatre l’extrema dreta des de la societat civil, amb Mostafa Shaimi – Professor de la Universitat de Girona

Contingut de la Jornada:

1.Desxifrem l’extrema dreta del s. XXI: Analitzarem com el context de crisi política, social i migratoria ha ajudat en l’encaix de l’ideari de la nova extrema dreta en l’escenari polític europeu i com s’ha consolidat aquest espai polític en les institucions internacionals, com també a les institucions dels països catalans.

Daniel Cetrà: Doctor en sociologia política per la Universitat d’Edimburg. Actualment investigador postdoctoral Beatriu de Pinós al Grup de Recerca Institutions i Economia Política (IPERG) de la Universitat de Barcelona. Editor de la revista acadèmica Regional & Federal Studies.

2. Anàlisi i implicacions dels discurs d’odi en la societat: Aprofundirem en el concepte de discurs d’odi i les seves interpretacions penals en l’àmbit internacional. A més, es revisaran les implicacions d’aquests discurs en la societat amb un especial mirada als discursos anti-gènere.

Úrsula Ruiz:  Doctora en dret per la Universitat Pompeu Fabra. És professora de la Universitat
Autònoma de Barcelona i tècnica d’intervenció jurídica de SOS Racisme. Especialitzada en la recerca i formació en drets humans.

3. Combatre l’extrema dreta des de la societat civil: Coneixerem respostes que s’han donat des dels moviments antifeixistes per a la creació de projectes comunitaris amb capacitat d’incidir i fer front a l’extrema dreta.

Mostafa Shaimi: És professor de la Universitat de Girona És especialista en dinamització comunitària. A més, coordina el màster en Diversitat religiosa: pensament, realitat i gestió (UdG). També és membre de l’Espai Antiracista Salt-Girona.