Club de lectura: “L’amor fora de mapa”
Actes i activitats

Amb la presència de l’autor, Roc Casagran.
Un dels problemes de la lectura és el de ser un plaer solitari. Llegeixes un llibre, t’agrada, però si en el teu entorn no l’ha llegit ningú, no el pots comentar.
Bravium i Òmnium t’ofereix la possibilitat de participar en el Club de Lectura i així la lectura es converteix en un plaer compartit. D’aquesta manera la lectura d’un llibre s’enriqueix amb la tertúlia…i no cal dir que també es coneix gent nova, amb la qual el nexe comú és la lectura. Com hi pots participar? Per ser membre del Club de Lectura Bravium cal que lliuris la butlleta d’inscripció adjunta a la secretaria del teatre o també pots enviar les teves dades per correu electrònic. Més endavant ens posarem en contacte amb tu per a la primera trobada i en aquest moment explicarem el funcionament del Club.
En aquesta ocasió hem triat el llibre: “L’amor fora de mapa” de Roc Casagran. En aquesta ocasió la sessió serà conduïda per Cel Font i Narcís Llauger.
Roc Casagran i Casañas (Sabadell, 1980) és professor i escriptor català, especialitzat en poesia i novel·la.
Ha publicat els llibres de poemes Els carrers de les fàbriques (Premi Martí Dot, Viena, 2002), Trènicament trennificats (Emboscall, 2005), Després de Sarajevo (Premi Miquel Àngel Riera, Sa Nostra, 2005) i L’ombra queixalada (Premi de Poesia Parc Taulí 2010, Pagès Editors). Fa recitals de poesia arreu del país, de vegades acompanyat pel cantautor Cesk Freixas.
Pel que fa a narrativa, ha publicat Camí d’Ítaca (Mina, 2006), escrit conjuntament amb Oleguer Presas, així com les novel·les Austràlia (Premi Pin i Soler de narrativa 2007, Columna), Un ós panda al pas zebra (Columna, 2011), Ara que estem junts (Columna, 2012) i una revisió del Llibre de les bèsties de Ramon Llull (Sembra, 2015).
L’amor fora de mapa.
Després de trencar una llarga relació en un hotel d’Alacant, el Llull caurà en una espiral que l’obligarà a plantejar-se el sentit de la vida que l’envolta. Però, sobretot, a valorar les tres potes en què s’ha sustentat la seva fràgil estabilitat emocional: la Clàudia, l’activista social que s’enfronta als seus traumes amb fugides endavant; l’Eldar, el guitarrista d’origen bosnià que es guanya la vida en una funerària; i la poesia, l’arma amb què el Llull dispara contra els seus fantasmes.
Amb la sensibilitat i l’habilitat que el caracteritza, Roc Casagran, una de les veus amb més projecció de les nostres lletres, ens ofereix en aquesta esplèndida novel·la un univers ple de bellesa i angoixa, d’atracció i prohibició, d’autenticitat i desconcert. Un laberint afectiu embolcallat de versos i cançons en què les pors i els desitjos més íntims són les brúixoles de tres ànimes de trenta-i-pocs anys que tracten de sobreviure a les crisis que minen els temps actuals.
La novel·la conté uns quants poemes, que han estat musicats per Borja Penalba i Mireia Vives. Podeu mirar-ne un videoclip aquí.