Inscriu-te al curs “Origen de dites i frases catalanes”
Actes i activitats
Aquest febrer no et perdis el curs Origen de dites i frases catalanes, amb Marc Jobani! Tornen els cursos de l’Aula Cultural, que forma part de l’Aula Òmnium Eixample, que comprèn tots els cursos de la seu. Els divendres de 18 a 19.30 h del 27 de gener al 31 de març, excepte el 17 de març, (un total de 9 sessions), a l’Escola Pia Sant Antoni.
El curs té un preu de 55 € per a persones sòcies i de 70 € per al públic general.
Si ho prefereixes, pots inscriure’t a sessions de manera individual. Cada sessió individual té un preu de 10 € per a persones sòcies i de 12 € per al públic general.
Sessions
- Sessió 1: La parèmia i l’estudi de les frases fetes. Des de perdre la xaveta a quedar-se fadrí (27 de gener)
- Sessió 2: És correcte dir vale en català?. Des de anar de jarana a agafar una trompa (3 de febrer)
- Sessió 3: L’origen de la lluna de mel i anar a fer punyetes (10 de febrer)
- Sessió 4: Evitar una discussió bizantina per no acabar fent el préssec (17 de febrer)
- Sessió 5: Com viure a la babalà i passar una nit en blanc (24 de febrer)
- Sessió 6: Passar quelcom per la pedra i no fer el pamplines (3 de març)
- Sessió 7: Qui és que no està per romanços si l’hàbit no fa el monjo (10 de març)
- Sessió 8: Buidar el pap tot fent l’estaquirot (24 de març)
- Sessió 9: Trobar la panacea i estrenar per Nadal (31 de març)
Inscriu-te a sessions individuals
Marc Jobani és nascut a Barcelona i llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona l’any 2000. S’ha dedicat a diverses facetes de la cultura tals com l’arqueologia, la paleografia, la documentació gràfica i editorial, en alternança amb allò que més el realitza, és a dir, la comunicació i divulgació històrica. Treballa com a guia cultural de Barcelona des de fa més de 12 anys, per compte propi i en col·laboració amb el MUHBA i CIARGA, ha impartit classes d’història a l’Ateneu Barcelonès, i actualment ho segueix fent al Casal de Vilafranca i a la Casa Elizalde. L’apassiona també la gastronomia i la recerca històrica de l’alimentació en l’antiguitat i aspira a comprendre el passat per sobreviure el present.