Presentació del llibre “FRANCESC BUSQUETS I MITJANS Coronel d’infanteria i exiliat austriacista”

Actualitat

Francesc Busquets i Mitjans va ser un dels terrassencs més destacats del segle XVIII. En el període final de la Guerra de Successió, participà activament a favor de la causa austriacista. Formà un regiment d’infanteria que participà en la defensa del rerepaís durant el setge de Barcelona de 1713-1714, fou nomenat coronel del regiment i protagonitzà la batalla de Talamanca, darrera victòria de l’exèrcit català.

Francesc Busquets i Mitjans va ser un dels terrassencs més destacats del segle XVIII. Fill de Valldoreix, es va casar amb la pubilla de Can Mitjans, actualment terme de Viladecavalls, per dirigir la finca arran de la mort del titular sense herència masculina. Busquets i Mitjans –va incorporar el cognom de la dona com a segon cognom- va participar molt activament en la vida política terrassenca i es va comprometre en la defensa del país entre els anys 1713 i 1714, fins al punt que va encapçalar un dels regiments d’infanteria que va plantar cara a la dominació borbònica; per exemple, va tenir un paper principal en la batalla de Talamanca, l’agost de 1714. La derrota catalana va comportar el seu exili a Viena, i ara l’historiador Jacint Berenguer n’ha pogut completar la biografia, gràcies a la recerca en arxius privats de Can Mitjans, als arxius parroquials i als arxius públics de la Península i de Viena, que és on Busquets va viure el darrer tram de la seva vida i on va morir. L’obra explica també la commovedora vida dels exiliats austriacistes.
 
Us convidem a l’acte de presentació del llibre, el proper dijous 5 de febrer, a les 19:30, al Centre Cultural (Rambla d’Ègara, 340. Terrassa). 

Si voleu mes informació del llibre, cliqueu aquí 

Targetó de l’acte