Ja es pot adquirir la Rosa Òmnium Cultural per cultivar-la a casa vostra

Actualitat

Òmnium Sant Feliu presenta la rosa Òmnium Cultural, per plantar-la i fer-la créixer a casa

Després de 3 anys de treballs intensos, Òmnium Sant Feliu de Llobregat presenta una rosa nova que porta el nom de la nostra entitat, Òmnium Cultural. Aquest projecte d’hibridació d’una rosa nova, va néixer a Sant Feliu de Llobregat l’any 2011 i amb motiu del 50è aniversari d’Òmnium Cultural, la seu local de Sant Feliu, amb la col·laboració de l’Associació Amics de les Roses,  va decidir tirar endavant el projecte d’hibridació d’una rosa nova i única per a la nostra entitat. Després de més de 3 anys d’intensos treballs, podem dir que aquell somni del 2011 ja s’ha fet realitat.
Es tracta d’una rosa jove que necessita créixer i reproduir-se per fer-se gran i forta i per aquest motiu, es posa a la venda durant tot el mes de febrer que és l’època de la plantació de rosers.

Producte d’un llarg procés d’hibridació

Segons la família de Pere Dot, de reconegut prestigi en el món roserista,  el procés d’hibridació i d’obtenció d’una varietat nova de rosa és molt complexa i requereix d’anys de treball, d’estudi de les línies genètiques i una correcta selecció del pol·len a utilitzar. La tècnica més simple d’hibridació s’inicia a finals de juny, moment en què es cullen les roses d’on obtindrem el pol·len per fer les hibridacions: es treu els pètals de les roses recollides, es tallen els estams de les roses i es guarden en un recipient transparent al sol, durant uns dies, per obtenir el pol·len. Llavors, cal escollir una rosa que farà de mare. Se li treuen els pètals i els estams i amb un pinzell, s’aplica per sobre, el pol·len de la rosa pare obtingut anteriorment. Finalment, es protegeix la rosa . I un cop acabat, es pren nota del creuament fet.
 
La Rosa Òmnium Cultural va ser presentada oficialment el passat 10 de maig de 2014 i ara, ja està disponible per a tothom. I les seves característiques tècniques són:

 
Com aconseguir la Rosa Òmnium Cultural

La rosa Òmnium Cultural no és una rosa per regalar per St. Jordi, sinó que és una rosa que s’ha creat per plantar-la i fer-la créixer a casa. Tots els interessats, la podreu adquirir contactant prèviament amb la Secció Local d’Òmnium Sant Feliu al correu electrònic [email protected] . La venda es produirà durant el mes de febrer i es vendrà en caixa, essent el seu preu de 10 euros / caixa (despeses d’enviament a part). El roser es podrà recollir a Sant Feliu de Llobregat i en cas de tenir-lo que enviar al domicili particular, se us farà un pressupost personalitzat per cada cas.  La seva plantació i cura a casa és molt fàcil, només cal seguir unes instruccions bàsiques.

Recordeu: per a comandes i qualsevol informació complementària, contactetu amb Òmnium Sant Feliu: [email protected]