Els Xicots de Vilafranca, la Jove Xiquets de Vilafranca i els Vailets de Gelida aixecaran diumenge castells a Sant Sadurní, Subirats i Gelida per reclamar la consulta del 9N

Actualitat

Els Castellers de Vilafranca portaran el missatge ‘Catalans want to vote’ a Brussel·les

El proper diumenge 8 de juny algunes colles castelleres de l’Alt Penedès participaran a l’acció ‘Catalans want to vote’, que organitza Òmnium Cultural.  Aquest dia, diverses colles de Catalunya aixecaran castells a vuit capitals europees simultàniament, amb el lema “Human towers for democracy”. A les 12 del migdia, hi haurà castells a Barcelona, Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres, París i Roma. A Catalunya, 37 poblacions catalanes s’afegiran a aquesta aixecada simultània per dir que els catalans volem votar.

Òmnium Alt Penedès preveu tres actuacions més a la comarca. A Sant Sadurní d’Anoia, la colla Xicots de Vilafranca actuarà a la plaça de l’Ajuntament i a Subirats la colla Jove Xiquets de Vilafranca ho farà a la plaça de l’Església de Sant Pau d’Ordal. Els castellers es concentraran a dos quarts de dotze per preparar-se i aixecar els castells a les dotze en punt. Després es llegirà un manifest de la jornada. A tot el món, més de 60 colles castelleres també desplegaran pancartes amb un lema democràtic, directe i clar: #CatalansWantToVote, és a dir: Els catalans volem votar. A més, els Vailets de Gelida també ho faran al seu municipi a dos quarts de cinc de la tarda a la plaça de la Vila.

De la seva banda, els Castellers de Vilafranca actuaran a la Grand Place de Brussel·les, on faran diversos castells i desplegaran el domàs de la jornada per explicar a les persones que assisteixin a l’acte que els catalans volem votar el proper 9 de novembre. A banda d’això, els Verds passaran quatre dies a Bèlgica i visitaran ciutats com Gant i Liege, on també hi aixecaran construccions castelleres.

El projecte
El projecte “Catalans want to vote. Human towers for democracy” representa un esforç conjunt de moltes persones i entitats de la societat civil catalana amb l’objectiu d’internacionalitzar la voluntat de poder decidir lliurement i democràtica el futur polític del país.

Està impulsat per Òmnium Cultural, entitat sense ànim de lucre que treballa per la promoció de la llengua i la cultura catalanes i per la defensa dels drets nacionals de Catalunya, amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, de les colles que aixecaran castells i de les comunitats catalanes de l’exterior (casals catalans, assemblees exteriors de l’ANC, Catalans al Món), així com d’altres professionals, entitats i voluntaris que treballen per la internacionalització del procés català.

Una bona part del finançament per aquesta acció, 130.000 euros, s’ha aconseguit a través d’una campanya de micromecenatge a Verkami en què hi han contribuït centenars de persones a títol individual.