Albert Garcia Espuche enceta el cicle de primavera

Actualitat

El cicle “Catalunya 1714-2014. Memòria i futur”, ha començat aquest dijous 29 de maig amb una conferència que ha aplegat un centenar de persones.

Albert Garcia Espuche, historiador i arquitecte, ha ofert la primera conferència del cicle “Catalunya 1714-2014. Memòria i futur”, un cicle que comptarà amb quatre sessions que repassaran diversos punts d’aquests 300 anys d’història ,sobretot centrant-nos en la situació present i futura.

Garcia Espuche, però, ha posat la nota històrica amb la seva conferència “Una societat assetjada. Barcelona 1713-1714”, en què ha explicat els fets que es van produir a la ciutat catalana els últims mesos de la Guerra de Successió. L’historiador ha il·lustrat la conferència amb diversos textos de l’època.

L’acte ha estat presentat per Joan Giménez, també historiador i comissari dels actes de Commemoració del Tricentenari a Mataró. Giménez ha destacat el fet que Albert Garcia Espuche havia estat director del Born Centre Cultural, el centre de reinterpretació de la Barcelona destruïda per les tropes borbòniques el 1714, però també el vincle que el conferenciant té amb Mataró, ja que part de la seva investigació com a historiador l’ha feta a la nostra ciutat.

La propera sessió serà dijous 5 de juny, a 2/4 de 8 a la seu d’Òmnium Mataró-Maresme. En aquesta ocasió, hi haurà un debat entre Montserrat Tura –exconsellera de la Generalitat– i Quim Torra –editor i escriptor, director del Born Centre Cultural–.