“La dona al capdavant del procés sobiranista”

Actualitat

#donessobiranistesTGN
Crònica de Jordi Alasà

Divendres al vespre va tenir lloc al Teatre Metropol de Tarragona la xerrada que duia per nom “La dona al capdavant del procés sobiranista”.

L’acte, moderat per la periodista Rita Marzoa, va aplegar quatre dones de rellevància dins el procés sobiranista que ha endegat el país.

En primer lloc va intervenir-hi la Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, que va parlar del paper del cinema del nostre país en la situació actual, així com va remarcar que construir un país nou permetria els catalans viure amb dignitat i sense desigualtats socials.

Posteriorment vam poder escoltar l’economista Núria Bosch que va contrastar els números que va presentar el Ministre Margallo en relació als estudis que des de fa anys s’estan fent des de Catalunya. En aquest sentit va parlar dels 2260 per català que cada any s’esfumen en un viatge a Espanya sense tornada.

El torn de Muriel Casals, Presidenta d’Òmnium Cultural, va servir per fer un al.legat a favor de la tasca de les dones en l’evolució de la societat a casa nostra. Casals, aprofitant que es trobava en territori casteller, va afegir “¿perquè els catalans fem Castells? Doncs perquè volem tocar el cel”.

En darrer lloc va intervenir Carme Forcadell. La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana va encoratjar els catalans a assumir la responsabilitat de canviar la història i honorar, així, els avantpassats que han donat la vida per aquest país. Forcadell, va remarcar la fortalesa de la democràcia davant de qualsevol amenaça, convençuda del triomf de la voluntat del poble tot dient que “Volem la independència per dignitat, per deixar d’agenollar-nos davant d’Espanya i posar-nos dempeus davant d’Europa”.

Tot seguit es va produir un torn de preguntes adreçades a les ponents a través de les xarxes socials on va quedar palesa la voluntat de construir un nou país amb un model social diferent on el paper de les dones sigui més rellevant però on, per damunt de tot, les maneres de fer siguin diferents per evitar els desajustos que l’ordre estatal actual no permet resoldre.

L’acte que va omplir el Teatre Metropol de gom a gom, deixant més d’un centenar de persones al carrer, va estar organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i Sobirania i Justícia, així com va estar amenitzat per la Coral Flumine que va cloure l’acte amb el Cant dels Segadors entre eixordadors crits d’independència.