“El nou estat és cosa teva!” promou la implicació dels joves del Barcelonès Nord

Actualitat

La jornada combina xerrades de formació amb activisme a Badalona

Una vintena de joves van participar en la jornada jove “El nou estat és cosa teva! dissabte passat a Badalona (fotos).

Organitzada per Joves d’Òmnium del Barcelonès Nord, la jornada va combinar la formació amb l’activisme i va comptar amb la presència de Marina Llansana i Marcel Mauri, membres de la Junta Directiva d’Òmnium.


D’una banda, Llansana va oferir una xerrada sobre estratègia política en el context de l’actual situació política del país als joves i també va parlar de quins són els possibles escenaris de futur. “Estem a les portes d’un somni, cal treballar per convèncer tothom”, va afirmar. De l’altra, el president d’Òmnium Badalona, Marcel Mauri, va explicar la campanya “Un país normal”, que cerca apuntalar el dret a decidir a tots els racons del país.

Finalment, també es van oferir una sèrie de tallers sobre discurs, activisme i xarxes socials, abans de fer una acció de la campanya “Un país normal”: la pintada d’un mural de 21m2 amb el lema de la campanya: “9N. Votar és normal en un país normal”.

Adrià Oliver, membre de la junta d’Òmnium Badalona, va destacar la “importància de mobilitzar els joves, un col·lectiu que sovint és reticent a la participació política mitjançant les formes tradicionals, en la construcció de l’estat propi”.