Òmnium defensa els mitjans públics en llengua pròpia al País Valencià

Actualitat

Òmnium defensa els mitjans públics en català al País Valencià

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, va assistir ahir a València a la compareixença de premsa convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que va donar a conèixer la seva posició davant el tancament forçat de Catalunya Ràdio al País Valencià així com les mobilitzacions, que començaran avui amb una concentració.
 
Al costat d’altres representants de la societat valenciana, Òmnium ha volgut mostrar així el seu suport a ACPV i al conjunt de valencians que reclamen que els mitjans de comunicació públics en llengua catalana i la llibertat d’expressió no siguin perseguides, a més de sumar-se a la crida per assistir a la concentració de demà a València. ‘Som aquí x donar suport a Acció Cultural i els valencians que reclamen poder viure en un país normal‘, ha afirmat la presidenta d’Òmnium.

‘El govern del PP ens ha deixat sense cap canal de TV ni ràdio públiques en la nostra llengua. Això és censura i abús de poder’, ha destacat per la seva banda Joan Francesc Mira, el president d’Acció Cultural, qui ha reblat que ‘les majories socials, més tard o més d’hora, acaben imposant-se a la censura informativa’. En concret, el govern valencià del PP ha deixat el País Valencià sense: TV3, Canal 33, 3/24, Club Súper 3, Canal 9 i 24/Nou; més sense Ràdio 9, Sí Ràdio, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació.

Podeu llegir la declaració completa d’Acció Cultural, que ara està preparant les al·legacions que tenim el dret a fer sobre el contingut d’aquesta obertura d’expedient, i que quan tinguem acabades farem públiques.

Solidaritat de la Federació Llull
La Federació Llull s’ha solidaritzat amb ACPV per fer front a l’expedient i l’anunci de dues possibles multes per part del Ministeri d’Indústria per les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià. La Federació va condemnar dimarts passat l’obertura d’un expedient sancionador a ACPV per part del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, que ha forçat l’aturada de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià. 

La Federació considera que la decisió del govern espanyol i l’amenaça amb una multa d’un milió d’euros és injustificada i un nou atac polític contra l’espai comunicatiu propi i la pluralitat informativa.

Concentració a València demà
Acció Cultural del País Valencià (ACPV), el Comité d’Empresa de RTVV i la Unió de Periodistes Valencians convoquen a la ciutadania demà a les 19h a la plaça de Manises de València a un acte conjunt d’afirmació de la llibertat i de denúncia de la censura.