Germà Bel omple d’EspaI Betúlia en la presentació del llibre ‘Anatomia d’un desengany’

Actualitat

L’Espai Betúlia va acollir la presentació del llibre de Germà Bel “Anatomia d’un desensgany”

L’Espai Betúlia va acollir el passat dijous 23 de gener la presentació del llibre de Germà Bel “Anatomia d’un desensgany”. L’acte va ser presentat pel vicepresident d’Òmnium Badalona – Barcelonès Nord, Jordi Ballesteros que ha avançat que el Pacte Local pel Dret a Decidir ha superat la cinquantena d’adhesions d’entitats d’arreu de la ciutat. L’exregidor Francesc López Guardiola ha obert l’acte recordant el camí comú que van fer amb l’autor del llibre durant la militància a les JSC.

Bel ha parlat del llibre que reforça la idea que ens condueix a voler decidir com volem que sigui el nostre país. Segons l’autor ‘cal respecte i seny perquè sortir-ne enfortits de tot el procés’ i es mostra convençut que així serà després de veure com s’han viscut el procés en els darrers anys.

El llibre “Anatomia d’un desensgany” analitza les causes del creixement del suport a l’independentisme en els darrers anys i es planteja si aquest és conjuntural o bé definitiu. Per donar resposta a aquestes qüestions, Germà Bel dissecciona en aquest llibre els problemes nuclears de la relació entre Catalunya i Espanya. En particular, la dinàmica del conflicte entre grups, els seus efectes sobre les relacions territorials i les conseqüències que tenen en el funcionament de l’Estat. tots ells, assumptes que es projecten damunt àmbits de la política relacionats amb l’augment del suport a la independència: identitat nacional i sentit de comunitat (llengua i política educativa), raons econòmiques (relacions fiscals amb l’Estat) i oportunitats de futur en un món global (és a dir, infraestructures).