El Ple de l’Ajuntament de Badalona aprova una moció a favor del Pacte Local pel Dret a Decidir

Actualitat

Tots els regidors del PSC, CiU i ICV-EUiA voten a favor de la proposta que només rep els vots contraris del PP

El ple municipal de l’ajuntament de Badalona celebrat aquest dijous 19 de desembre va aprovar una moció de suport al manifest del Pacte Local pel Dret a Decidir. El text va rebre els vots favorables de tots els regidors dels grups municipals del PSC, CiU i ICV-EUiA, que representen la majoria absoluta del ple. El PP es va quedar sol votant en contra de la moció. La vocal de la Junta d’Òmnium Badalona – Barcelonès Nord Pilar Vallès va ser l’encarregada de llegir el text de la moció.

El Pacte Local pel Dret a Decidir és una iniciativa que, impulsada per Òmnium Cultural Badalona – Barcelonès Nord i amb el suport de diverses formacions polítiques i entitats, pretén que des de la ciutat es promogui la conscienciació ciutadana i la pedagogia per tal de reclamar aquest dret que és de tots els catalans. Des d’Òmnium es valora molt positivament el consens que s’ha assolit al voltant d’aquesta moció així com la predisposició i generositat dels diversos partits, fet que ha permès que totes les formacions de tradició catalanista hi hagin donat suport.

El text aprovat recorda que el Dret a Decidir és un exercici plenament democràtic i que Catalunya, com a nació, té dret a escollir lliurement el seu destí com a poble més enllà que fóra desitjable que s’arribés a un acord amb l’Estat espanyol per a la celebració de la consulta. El manifest posa l’accent en el foment del diàleg i el respecte a les diverses sensibilitats existents a la societat catalana davant el repte democràtic que el país encara. El text també vincula clarament l’avenç en els drets nacionals amb l’assoliment de quotes majors de drets socials individuals i col·lectius.

Així mateix, amb l’aprovació de la moció s’acorda treballar des de Badalona per tal que es pugui exercir el Dret a Decidir dels catalans i les catalanes alhora que es garanteixi la unitat civil i la cohesió social del país. Finalment, el ple municipal es va comprometre a fer arribar aquests acords a totes les entitats de Badalona amb l’objectiu que aquest debat sigui present a tots els racons de la ciutat. .

En aquests moments, ja són prop d’una quarantena les organitzacions badalonines que s’han adherit al Pacte Local pel Dret a Decidir. Està previst que a principis de febrer es faci un gran acte públic on es presenti aquest acord que està liderat per l’exalcaldessa de Badalona, Maite Arqué.

Per a més informació:

www.dretadecidirbadalona.cat