45a RENOVACIÓ FLAMA LLENGUA CATALANA-PROGRAMACIÓ

Actualitat

La comissió organitzadora fa públic el programa d’actes de la 45a Resnovació de la Flama Catalana, que enguany tindrà lloc a la capital del Baix Camp

El 2014, la 45a Renovació de la Flama de la Llengua catalana està a mans, conjuntament, de les cinc Entitats Excursionistes de Reus,

  • CLUB EXCURSIONISTA REDDIS
  • SECCIÓ EXCURSIONISTA DEL C.N. REUS PLOMS
  • ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA CATALUNYA DE REUS
  • SECCIÓ EXCURSIONISTA DEL CENTRE DE LECTURA
  • SECCIÓ EXCURSIONISTA DEL REUS DEPORTIU

Tan bon punt es van donar per acabats els actes de l’anterior edició, aquestes Entitats ens vàrem posar mans a la feina per a preparar la renovació de la Flama de cara al 2014.
El mes de juliol passat, ens va rebre el Pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler, al qui vam exposar quines eren les nostres intencions, en especial pel que fa als actes a celebrar a Montserrat, i alhora rebre el seu consentiment. Va quedar establerta la data del 23 de febrer de 2014 per a la pujada de la FLAMA DE LA LLENGUA CATALANA a Montserrat, i celebrar els actes de la seva 45a RENOVACIÓ.
El mes d’agost, aprofitant la celebració de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), membres representants de les cinc Entitats Excursionistes de Reus, ens vàrem desplaçar a Prada de Conflent.
(Adjointe à l’Education et la Catalinité de l’Ajuntament de Prada de Conflent), va suposar un interessant intercanvi de propostes i iniciatives, molt profitoses, de cara als actes de celebració de la 45a edició de la RENOVACIÓ DE LA FLAMA DE LA LLENGUIA CATALANA, prevista pels dies 1 i de febrer de 2014, a Prada de Conflent.
L’ofrena floral a la tomba de Pompeu Fabra, amb representants de tots els territoris de parla catalana, i la participació en l’acte acadèmic de la UCE, dedicat al Mestre Fabra, van completar una jornada que va ser la llavor de la programació que tot seguit us apuntem.

PROGRAMACIÓ D’ACTES:
DESEMBRE-2013

Presentació oficial dels actes programats per a celebrar la 45a RENOVACIÓ DE LA FLAMA DE LA LLENGUA CATALANA, tant a Reus coma fora vila, organitzats per les cinc Entitats excursionistes de Reus.

GENER-2014 (amb la programació pendent de concretar)
Dia 9, dijous, acte a la seu de la Secció Excursionista del Club Natació Reus Ploms
Dia 16, dijous, acte a la seu del Club Excursionista Reddis
Dia 23, dijous, acte a la seu de la Secció Excursionista del Reus Deportiu
Dia 30, dijous, acte a la seu de la Secció Excursionista del Centre de lectura, de Reus

FEBRER-2014
Dissabte, dia 1, sortida en autocar cap a Prada de Conflent.

Caminada cap a Taurinyà o, opcionalment, visita cultural en autocar a Vilafranca, Sirac i Rià.
Havent dinat, visita a l’Abadia de sant Miquel de Cuixà.
Allotjament a la Residència Sant Josep i a l’Hotel Hexagone.
Revetlla amb actuació d’intèrprets de la Catalunya Nord.

Diumenge, dia 2, sortida en comitiva cap al cementiri de Prada on reposen les restes de Pompeu Fabra. Tradicional homenatge i encesa renovada de la Flama com a símbol del compromís dels excursionistes catalans amb la Llengua, nexe d’unió entre els Països Catalans.

Cant dels Segadors.
Recepció oficial a l’Ajuntament, actuació coral, entrega de material didàctic creat amb llengua catalana, replegat per part de les cinc Entitats excursionistes de Reus per als infants i joves de la Catalunya Nord, com a suport al seu difícil procés d’aprenentatge i de la consecució del català com a llengua vehicular a tots els nivells.
Tornada cap a Reus, amb la Flama.

Dimarts, dia 4, acte a la seu de l’Associació Excursionista Catalunya de Reus “Ómnium Baix Camp: 40 anys de compromís amb la Llengua, la Cultura i el País” a càrrec d’Anton Baiges Gras.

Dissabte, dia 8, Portada de la Flama des del monument del Carrasclet a Capçanes, amb BTT, per camins alternatius de la Ruta del Carrasclet, fins a la Boca de la Mina a Reus, des d’on es portarà a peu fins a la plaça del Mercadal. Festa per a la mainada. Rebuda oficial de la FLAMA per part de l’Ajuntament i de la Ciutat de Reus. Trasllat de la FLAMA cap a les respectives seus, portada per la mainada i el jovent de les cinc Entitats organitzadores.
www.flamallenguacatalana.wordpress.com [email protected]
Diumenge, dia 16, pujada de la Flama al Tossal dels tres Reis. És el punt més alt del Montsià i punt de confluència de Catalunya, País Valencià i Aragó. Es troba al massís dels Ports de Tortosa-Beseit. Des d’aquí, la Flama serà recollida i distribuïda per Entitats que la faran arribar als seus respectius àmbits territorials, fins i tot, a ser possible, a les Illes i l’Alguer.

Diumenge, dia 23, pujada de la Flama a Montserrat. Recepció i benvinguda per part del Pare Abat, Josep M. Soler. Ofrena de la Flama en la Missa Conventual, i cantada del Virolai per part de l’Escolania de Montserrat. Acte d’encesa de la llàntia commemorativa (Renovació de la Flama), a l’atri de la Basílica. Cant dels Segadors. Acte acadèmic a càrrec del filòleg i traductor reusenc Sr. Josep Murgades i Barceló. Presentació de les “Obres Completes” de Pompeu Fabra, dirigida per Jordi Mir. Actuació musical. Intervencions diverses.

Amb el present escrit, volem arribar a vosaltres com a primer contacte de cara a compartir l’avanç de programació, i amb la finalitat que contacteu amb nosaltres per exposar el vostre interès en participar en els actes programats.
Podeu seguir l’evolució dels mateixos per mitjà del blog:

www.flamallenguacatalana.wordpress.com

i contactar amb nosaltres a l’adreça de correu-e:

[email protected]

Rebeu una cordial salutació,
Comissió organitzadora de la 45a Renovació de la Flama de la Llengua catalana

S’està mostrant 45a RENOVACIÓ FLAMA LLENGUA CATALANA-PROGRAMACIÓ _a octubre 2013-Entitats_-1.pdf.