Universitat i recerca, estructures d’estat

Actualitat

En el marc del cicle ‘Qüestions d’Estat’ , dimecres passat va tenir lloc un seminari sobre ciència

Al seminari de Qüestions d’Estat, Jaume Bertranpetit va fer una exposició exhaustiva sobre les infraestructures que el país té a nivell científic. Bàsicament, les universitats i els centres de recerca.

Malgrat el desconeixement que hi ha al respecte, el cert és que Catalunya situa les seves universitats a un bon nivell en el rànquing europeu. I en els centres de recerca, les notícies encara són més positives.Pel que fa plantejaments de futur, Bertranpetit va utilitzar com a referència el document ‘La millora de la governança universitària a Catalunya. Reptes, propostes i estratègies’, elaborat enguany per un grup d’experts.

En el debat posterior van aparèixer qüestions com els continguts científics en l’educació primària i secundària, o la transferència de coneixement entre el món de la recerca i el món productiu.

Jaume Bertranpetit  és Doctor en biologia per la Universitat de Barcelona i catedràtic d’antropologia a la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Ha estat degà dels nous estudis de biologia i vicerector de política científica de la UPF. Des del 2007 és director de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (Icrea). És membre de la secció de ciències biològiques de l’IEC.

Podeu llegir-ne l’article ‘Reptes de país: la universitat i la recerca‘, publicat a El Punt Avui.