CALENDARI ÒMNIUM 2014

Actualitat

El calendari de Tradicions i Costums editat per Òmnium Cultural, homenatja els gremis que van defensar Barcelona el 1714.

El calendari d’enguany de Tradicions i Costums editat per Òmnium Cultural, homenatja els gremis que van defensar Barcelona el 1714.

Coincidint amb el tricentenari de la commemoració de la Guerra de Successió, el calendari del 2014 inclou il·lustracions dels diversos gremis que van formar la Coronela per defensar la ciutat de Barcelona de les tropes borbòniques.  

Cada mes inclou la informació d’un gremi i de les diferents companyies i batallons on es va integrar durant el setge de les tropes de Felip V. En concret: carnissers, candelers, fusters, sabaters, mariners, adroguers i confiters, hortolans, velers, flequers i forners, escultors, matalassers i ferrers.



Cada companyia de la Coronela constava de membres d’un mateix gremi i, si els efectius resultaven escassos, s’agrupaven dos o tres gremis. Els gremis van saber combinar la força del treball quotidià amb la valentia i la generositat de posar-se al servei de la defensa de les ciutats i els pobles que patien el setge dels enemics borbònics.

 

El cost d’aquest calendari és de 4,50€ i el podeu adquirir a les seus d’Òmnium i a diferents llibreries de Catalunya.