Debat intens sobre la cultura a ‘Qüestions d’estat’

Actualitat

El tercer seminari de les jornades Qüestions d’estat es va centrar el passat 30 d’octubre en la cultura. Carles Miralles hi va analitzar la llengua, la literatura, la universitat, la capitalitat de Barcelona, la cultura de la pau o la religió.

Dimecres passat, 30 d’octubre, la cultura va centrar un nou seminari en el marc de les jornades Qüestions d’estat, que avancen en el seu desenvolupament. La ponència del poeta Carles Miralles va posar sobre la taula les grans qüestions que planteja la construcció d’un nou estat des de la perspectiva cultural: la llengua, la literatura, la universitat, la capitalitat de Barcelona, la cultura de la pau o la religió.

Tot seguit, van fer una breu intervenció Agustí Alcoverro, Jordi Casassas i Guillem-Jordi Graells, que des dels seus respectius àmbits van afegir elements al debat. Un debat que amb el conjunt de participants va ser ric i intens.

Podeu llegir l’article del poeta Carles Miralles ‘Cultura i cultura catalana, ara’, publicat a El Punt Avui, en el qual es recullen els principals elements de la seva ponència.

Jaume Bertranpetit parlarà del paper de la ciència en el proper seminari de les jornades, que tindrà lloc el 20 de novembre a les 16h.