L’Associació Gogistes Tarragonins s’endú el Premi Balcó 2013 lliurat per Òmnium Tarragonès

Actualitat

En el marc de les Festes de Santa Tecla de Tarragona, Òmnium Tarragonès ha lliurat el tradicional Premi El Balcó-Tarragoní de l’any a l’associació de la ciutat “Gogistes Tarragonins”.

En el marc de les Festes de Santa Tecla de Tarragona, Òmnium Tarragonès ha lliurat el tradicional Premi El Balcó-Tarragoní de l’any a l’associació de la ciutat “Gogistes Tarragonins”. Rosa Maria Codines, presidenta d’Òmnium a la comarca ha destacat la importància de l’entitat premiada que compta amb 300 associats i que en els darrers 30 anys ha treballat per transmetre la cultura tarragonina a través del gènere dels goigs. Carles Baches i Pla, president dels “Gogistes Tarragonins” ha estat l’encarregat de recollir el guardó.

L’acte, que ha comptat amb la presència i la intervenció de l’alcalde de la ciutat Josep Fèlix Ballesteros, ha precedit el pregó que donava el tret de sortida a les Festes de Santa Tecla i que ha anat a càrrec del sr. Joan Martí Castell. Després de l’acte d’inici de la Festa Major tarragonina, hi ha hagut el tradicional sopar d’homenatge a l’entitat guardonada. En el transcurs del sopar també s’ha fet lliurament de les Insígnies d’Honor als fundadors d’Òmnium Cultural del Tarragonès. Aquest any, la insígnia ha estat lliurada a diversos membres de la Junta de l’any 1971, primera junta formal de l’entitat a Tarragona, al senyor Josep Pérez i Gondolbeu, al senyor Àngel Conesa i Gonzàlez i a la senyora Olga Xirinacs i Díaz, qui per motius de salut no ha pogut assistir a l’esdeveniment.