Òmnium organitza un espectacle per commemorar els 800 anys de la batalla de Muret

Actualitat

El Centre Parroquial de Sant Feliu de Llobregat acollirà dissabte l’espectacle “MURET 1213-CÀTARS!!” a través del qual es vol commemorar els 800 anys de la batalla de Muret que va provocar un gir a la història occitana i catalana.

El Centre Parroquial de Sant Feliu de Llobregat acollirà dissabte l’espectacle “MURET 1213-CÀTARS!!” a través del qual es vol commemorar els 800 anys de la batalla de Muret que va provocar un gir a la història occitana i catalana. Les entrades, que tenen un preu de 10 euros (general), 8 euros (socis del Centre Parroquial) i 6 euros (socis d’Òmnium Cultural) es poden comprar els dies 25, 26 i 27 de setembre de 19h a 20h al mateix Centre Parroquial. 

MURET 1213 – CÀTARS!! És un espectacle de teatre musical a càrrec del Cor País Meu, en el qual tant la música com l’acció teatral són executades pels cantaires d’un cor mixte d’una vintena llarga de veus, especialitzat en la polifonia tradicional. A partir de la suite “No trencaràs el son dels Càtars” original de Jaume Arnella i Marcel Casellas i d’un repertori de música occitana antiga, popular i tradicional, s’ofereix una narració història en clau plenament satírica, en la que s’expliquen els esdeveniments que van conduir al genocidi de tot un poble i a l’anorreament de la llengua d’Oc i de la seva pletòrica i prometedora cultura.

Mireu aquí el vídeo promocional de l’espectacle