Òmnium organitza diverses Marxes de Torxes a les comarques gironines

Actualitat

Òmnium-Anoia ha decidit enguany atoragar els X Premis al Compromís Cultural a Mossèn Pujol de Montbui i a l’AAVV del Barri de Santa Caterina.

Amb l’objectiu de reivindicar el dret a decidir de la nació catalana Òmnium Cultural organitza les Marxes de Torxes a Girona, Figueres, Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners. I és que per l’entitat, en moments com els actuals de crisi econòmica i política, cal més que mai demostracions d’afirmació nacional que demostrin que els catalans i les catalanes tenim uns drets històrics i polítics que ens han de permetre decidir el que volem que sigui el nostre futur. Les Marxes de Torxes seran el primer plat d’una Diada, un cop més, històrica, on la Via Catalana cap a la Independència en serà la protagonista. 
Les Marxes de Torxes aniran acompanyades d’actes ben diversos la nit del 10 de setembre. Com és tradicional a Girona els actes s’iniciaran a 2/4 d’11 de la nit a les escales de la Catedral sota el lema ,‘2014, nosaltres decidim’. La nit començarà amb un concert del cantant menorquí Cris Juanico; tot seguit es procedirà a la tradicional encesa de torxes i s’iniciarà la marxa pels carrers del Barri Vell de Girona amb l’ambientació musical a càrrec de la Fal•lera Gironina.
 
Figueres, Olot, Santa Coloma de Farners i Lloret de Mar també tindran Marxa de Torxes
 
A la capital empordanesa, Òmnium Alt Empordà ha organitzat la vigília de la Diada la quarta edició de la Marxa de Torxes. Els actes començaran a 2/4 de 10 de la nit a l’esplanada del Castell de Sant Ferran on hi haurà una botifarrada popular. Des d’aquell indret, a 2/4 d’11 de la nit, la Marxa de Torxes iniciarà el seu tradicional recorregut fins a la plaça de l’Ajuntament. 
 
Òmnium Garrotxa són els encarregats d’organitzar la sisena edició de la Marxa de Torxes a Olot que enguany sortirà des de la plaça Major d’Olot a les 22.45 i finalitzarà al volcà Montsacopa; seguidament hi haurà xocolatada i un petit concert. 
 
A Santa Coloma de Farners, per la seva banda, Òmnium La Selva ha organitzat la que serà ja la 5a Marxa de Torxes a la capital selvatana. A les 10 de la nit, a la Plaça de la Ratafia (escales del Carrer de Dalt), es farà una projecció d’imatges de la Via Bàltica i de l’assaig de la Cadena Humana del 21 de juliol a Santa Coloma de Farners. A les 11, començarà la Marxa de Torxes, que passarà per la Plaça Farners i el carrer Lluís Rodés fins a l’Ajuntament.
Lloret de Mar i Tossa de Mar també s’han sumat a l’acció reivindicativa de la vigilia de l’Onze de setembre.
 
L’endemà tots i totes omplim la Via Catalana cap a la independència!