“Trencant Setges”: Badalona commemora els 300 anys de l’entrada de les tropes borbòniques

Actualitat

El Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC) amb seu a Barcelona organitza per aquest 2013-2014 diversos cursos per aprendre llengua i cultura occitana.

 Òmnium Badalona-Barcelonès Nord ha organitzat una jornada de reivindicació i memòria per comemmorar el tricentenari de la caiguda de la ciutat de Badalona en mans de les tropes borbòniques en el marc de la Guerra de Successió. Els actes centrals es faran el aquest dissabte i inclouran activitats molt diverses.

Així, de les 17h a les 20h hi haurà una reconstrucció històrica dels fets de 1713 a càrrec dels ‘Miquelets de Catalunya’ amb el suport d’historiadors del Museu de Badalona a la Plaça Constitució i tant bon punt s’acabi començarà una una cercavila popular fins a Baix al mar. A les 21h, els participants podran escollir entre escoltar el concert dels Martinny’s a la Platja dels Pescadors o assistir a la xerrada històrica al Club Natació Badalona en la qual participaran l’historiador local, Joan Rosàs, i l’editor i membre de la Junta Nacional d’Òmnium, Quim Torra.

A continuació (22.15h), serà l’hora de l’acte central de la jornada amb l’espectacle “Trencant Setges” que es farà a la mateixa Platja dels Pescadors. La festa clourà amb un concert del grup bagenc Trempera i el cantautor ebrenc Miquel del Roig. A més a més, com a novetat d’enguany, Òmnium ha preparat activitats infantils durant els dies previs a la jornada per fer més complert i difondre millor el programa del “Trencant Setges”. Els espectacles infantils seran el dimarts 3 de setembre a les 19h a la Plaça Enric Morera, el dimecres 4 a les 19h al Passeig de La Salut i el dijous 5 a les 19h a la Plaça Diplodocus, al barri de Canyadó.

Si voleu més informació visiteu el web badalona.omnium.cat i si esteu interessats en seguir la jornada a través de Twitter podeu usar l’etiqueta #setges2013