Crònica de la Festa Som Cohesió a Lleida

Actualitat

Òmnium Mataró-Maresme va lliurar el 27 de juny la Distinció 2013 a la Revista Valors.

El proppassat dia 8 de juny es va celebrar a Lleida la Festa on ens vem trobar tots els participants dels programes de cohesió d’Òmnium de Catalunya.

Des de Manresa vem sortir a migdia i vem travessar el país d’Est a Oest en un autocar, una bona colla de gent del Bages participants al llarg de l’any de les activitats del Quedem? i de l’”A Tota Veu”. Abans d’arribar a Lleida vem contemplar tota la plana amb un horitzó tempestuós que en algun moment ens va arreplegar un xàfec fent-nos témer una remullada. Finalment quan  vem arribar a Lleida, ja havia passat el temporal i vem gaudir d’una bona tarda.

Ens van rebre a la Seu Vella de Lleida, la gent d’Òmnium de Ponent i, mentre anaven arribant els altres grups de diferents punts de la geografia catalana, vem poder admirar aquelles parets i aquell claustsre tan magnífics i amb tanta història i simbolisme. els SrsJosep Maria Forné president d’Òmnium Ponent, Marcel Mauri responsable de l’àmbit de cohesió d’Òmnium i Pep Tort Director del Consorci de la Seu Vella de Lleida van ser els encarregats de donar-nos la benvinguda.

També ens van explicar la història d’aquell conjunt d’edificis i tot seguit es van anar fent els grups per iniciar diferents itineraris per la ciutat.

Els grups eren formats per persones de diferents indrets, la qual cosa va permetre una total intercomunicació de tots amb tots.

Els itineraris van ser guiats per persones que coneixien la història i les característiques dels indrets que visitàvem i es van fer uns circuïts on tots els grups van anar passant sense tots els grups als magnífic parc dels Camps Elisis on ens esperava un berenar i on ens va rebre un representant de la ciutat i una banda de músics que després del berenar ens van acompanyar vora el Segre on es va fer un mosaic humà amb les lletres “JUNTS DECICIM”.

 

Pots veure les fotos aquí

 

Josefina Bonvehí