La Flama del Canigó arribarà diumenge a centenars de viles dels Països Catalans

Actualitat

Aquest dijous Òmnium presentarà l’acció solidària prevista per al proper 29 de Juny, que dins del marc de la campanya “la fam no fa vacances”

La Flama del Canigó arribarà aquest diumenge a centenars de viles del país que rebran, un any més, la flama encesa la nit anterior al cim del Canigó i que desenes de persones baixaran i portaran fins als diversos indrets de la geografia catalana. Tot i les incerteses de les últimes setmanes, finalment aquesta setmana s’ha sabut que els equips de foc podran pujar fins a dalt de tot d’aquesta muntanya icònica de la simbologia catalana ja que la neu s’ha desfet i no hi ha risc afegit a l’excursió que es fa cada any. La Flama del Canigó encendrà desenes de fogueres d’arreu dels Països Catalans.

De fet, és previst que centenars de localitats del país facin actes de rebuda de la Flama del Canigó (alguns es poden trobar en aquesta agenda). Dos dels actes de més rellevància tindran lloc a Barcelona. Així, en primer lloc, a les 12.30h del migdia, representants de la Mesa del Parlament de Catalunya rebran la Flama portada directament des del Canigó. A la tarda, per la seva banda, serà la Plaça Sant Jaume l’escenari de la rebuda de la flama. A partir de les 19h, hi haurà actuacions de cultura popular, prlaments, coca i herbes remeieres i els diversos equips de foc aniran passar per recollir una flama que s’enduran als diversos barris de la ciutat.